• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan'dan Münbiç açıklaması: ABD ile...

Yeniakit Publisher
2018-06-20 23:50:00 - 2018-06-21 00:02:24
Başbakan'dan Münbiç açıklaması: ABD ile...

Başbakan Yıldırım "Her şeye rağmen Münbiç işi olumlu bir adımdır. ABD ile işleri görüşerek, konuşarak çözmekten yanayız. İlişkilerimizi bozmaktan yana değiliz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de Kanal D ve CNN Türk kanallarının ortak yayına katıldı. Yıldırım, Hande Fırat moderatörlüğünde Demirören Medya Grup Başkanı, CNN Türk İcra Kurulu Başkanı, Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Soysal ile Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı'nın gündeme dair sorularını cevapladı.

Başbakan Yıldırım şu açıklamada bulundu:

Münbiç asıl sahiplerine iade edilsin diyoruz. Münbiç'te bizim gözümüz yok.

Buradan çıkmaları yetmez. Silahlarının ellerinden alınması lazım. Fırat'ın doğusuna gidecek ne olacak? Orada da problem. ABD, DEAŞ'la mücadele konusunda bunlarla iş tuttu. Rakka yerle bir edildi, DEAŞ bitti. Rakka tamamen enkaz haline geldi. Biz de Afrin'de operasyon yaptık. Kimsenin burnu kanamadı. Sivil ölümü hemen hemen yok. Dolayısıyla şimdiki adım ABD'nin bir müttefik olarak sözünde durması ve bunların elinden silahları alması. Beklentimiz budur. Münbiç iyi bir modeldir. Bir başlangıçtır. (Başka yerlerde uygulanacak mı?) Tabi. Buradaki uygulamanın gidişatına göre Fırat'ın doğusunda da bunu bizim isteme hakkımız var. Bu topraklarda gözümüzün önünde PKK'nın kılık değiştirmiş adamlarını, Kandil'den emir alan adamlarını donatmak ne anlama geliyor? Bunun haklı bir izahı olabilir mi?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23