• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Balkabağı böreği tarifi, nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-10-31 19:58:00 - 2021-11-01 01:04:27
Balkabağı böreği tarifi, nasıl yapılır?

İçinde bol ceviz bulunan, şekerle tatlandırılmış olan bu yöresel lezzeti umarız beğenirsiniz.

İçinde bol ceviz bulunan, şekerle tatlandırılmış olan bu yöresel lezzeti umarız beğenirsiniz. 

Malzemeler 

  • 9 adet yufka
  • 750 gr balkabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt ( İç harcı için )
  • 1/2 su bardağı süt ( Üzeri için )
  • 5 yumurta
  • Tuz

Yapılışı :

Soyulmuş 750 gr balkabağı rendelenir. Toz şeker, bir çimdik tuz, 4 yumurta, 1,5 bardak süt, 1/4 su bardağı sıvı yağ rendelenmiş balkabağı ile derin bir kaba alınır. Karışım elle karıştırılarak akışkan-cıvık bir iç harç elde edilir. Yağın kalanı ( 3/4 su bardağı ) ve yarım bardak sütü yufkaların arasına sürmek için bir kenarda çırpalım. Bir siniyi yağlayıp her katı yağ-süt karışımıyla yağlayarak 3 adet yufkayı üst üste dizin. İlk 3 kat yufkanın arasına balkabaklı iç harcın yarısını her tarafına eşit olacak şekilde yaydırın. Harıcın üzerine yine aralarını yağ-süt karışımıyla yağlayarak 3 kat yufkayı üst üste dizin. Kalan iç harcı 6. kat yufkanın üzerine her tarafına gelecek şekilde yaydırın. Son kat harcın üzerini de araları yağ-süt karışımıyla yağlanmış 3 kat yufka ile kapatın. En üst katı kalan yağ-süt karışımıyla yağlayıp, çırpılmış yumurta sarısını ayrıca en üst katın her yerine sürdürün. Fırında önce yüksek ısıda 15 dk, ardından altı üstü pişene kadar orta ısıda pişirin. Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23