İçinde bol ceviz bulunan, şekerle tatlandırılmış olan bu yöresel lezzeti umarız beğenirsiniz.
İçinde bol ceviz bulunan, şekerle tatlandırılmış olan bu yöresel lezzeti umarız beğenirsiniz.
Malzemeler
- 9 adet yufka
- 750 gr balkabağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt ( İç harcı için )
- 1/2 su bardağı süt ( Üzeri için )
- 5 yumurta
- Tuz
Yapılışı :
Soyulmuş 750 gr balkabağı rendelenir. Toz şeker, bir çimdik tuz, 4 yumurta, 1,5 bardak süt, 1/4 su bardağı sıvı yağ rendelenmiş balkabağı ile derin bir kaba alınır. Karışım elle karıştırılarak akışkan-cıvık bir iç harç elde edilir. Yağın kalanı ( 3/4 su bardağı ) ve yarım bardak sütü yufkaların arasına sürmek için bir kenarda çırpalım. Bir siniyi yağlayıp her katı yağ-süt karışımıyla yağlayarak 3 adet yufkayı üst üste dizin. İlk 3 kat yufkanın arasına balkabaklı iç harcın yarısını her tarafına eşit olacak şekilde yaydırın. Harıcın üzerine yine aralarını yağ-süt karışımıyla yağlayarak 3 kat yufkayı üst üste dizin. Kalan iç harcı 6. kat yufkanın üzerine her tarafına gelecek şekilde yaydırın. Son kat harcın üzerini de araları yağ-süt karışımıyla yağlanmış 3 kat yufka ile kapatın. En üst katı kalan yağ-süt karışımıyla yağlayıp, çırpılmış yumurta sarısını ayrıca en üst katın her yerine sürdürün. Fırında önce yüksek ısıda 15 dk, ardından altı üstü pişene kadar orta ısıda pişirin. Afiyet olsun.