• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakanlık harekete geçti: “ÖTV Farkı” alana öyle bir ceza verilecek ki…

Yeniakit Publisher
Amine Karahasanoğlu Giriş Tarihi:
Bakanlık harekete geçti: "ÖTV Farkı" alana öyle bir ceza verilecek ki…

Ticaret Bakanlığı, ÖTV zammı sonrası otomobil firmalarının müşterilerden ek ödeme talep etmesini hukuka aykırı buldu.

Ticaret Bakanlığı, ÖTV zammı sonrası otomobil firmalarının müşterilerden ek ödeme talep etmesini hukuka aykırı buldu. 24 Temmuz’da yapılan vergi artışının ardından aracı peşin ödeyen tüketicilere gönderilen “fark ödeme” talepleri için sert uyarı geldi: Yasa dışı tahsilat yapanlara 684 bin liraya kadar ceza kesilecek!

Bakanlık, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarındaki değişikliğin ardından otomotiv sektörüne resmi bir yazı gönderdi. Yazıda, araç bedelinin tamamını ya da ÖTV ve KDV’sini zammın öncesinde ödeyen müşterilerden “ek ücret” talep edilmesinin hukuka aykırı olduğu açıkça vurgulandı.

Referans gösterilen Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 12. maddesi ise konuyu netleştiriyor:

Yetkili satıcılar, vergiler ödendikten sonra fiyat artışı yapamaz. Üstelik, alıcıya fiyatın sabit kalacağı bilgisi verilmek zorunda. Bu kurala aykırı sözleşmelerin geçersiz sayılacağı da yazılı olarak belirtildi.

Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasında, firmaların “ÖTV farkı”, “kur güncellemesi” ya da başka bir ad altında ek ödeme talep etmesi durumunda her ihlal için 684.214 TL’ye kadar idari para cezası uygulanabileceği ifade edildi.

Bu net uyarı, 24 Temmuz’da ÖTV zammının ardından otomobil alıcılarından gelen şikayetlerin ardından geldi. Bazı firmaların, peşin ödeme yapmış müşterilere bile ek fatura çıkardığı iddiaları kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yine rant ıya sıfır vergi

Halka yüklen ötv ile mahşeri unutan faizci kampanyacı ötv ile milleti küçük esnafı bakkalı manavı mahalle arası berberi bezdiren hükümet Bayiler yapar bu ötv yi anca onlar ister sanki galeriçi yapmış gibi galeriçiye yüklenen hedef şaşırtan bir kesim milleti sanki kıvcıtıyor uyan maliye bakanı ingilyerde gezecegine ulusta küçük esnafı gezde gör

Mgörüş

Şirketler bildiğini okur mahkeme on sene sürer...Ceza kesiyorsunuz da vatandaş hakkını alablecekmi acaba...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23