• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakandan o akademisyenlere sert tepki!

Yeniakit Publisher
2016-01-17 12:07:00 - 2016-01-17 12:07:51
Bakandan o akademisyenlere sert tepki!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, teröre destek bildirisine imza atan akademisyenleri eleştirerek, "Bu türden insanlardan her türlü düşmanlık beklenir. Ülkesi aleyhine deklarasyonun altına da imza da atar, kendi devletine katliam yapıyor da der" şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, bildiri imzalayan akademisyenleri eleştirerek, "Bu türden insanlardan her türlü düşmanlık beklenir. Ülkesi aleyhine deklarasyonun altına da imza da atar, kendi devletine katliam yapıyor da der" şeklinde konuştu. Bakan Ünal ayrıca Antalya'da turizm sorunlarını aşmak için Kültür ve Turizm Ofisi kurulacağını da müjdeledi.

Ak Parti Antalya İl Başkanlığı'nın mahalle başkanları ile gerçekleştirdiği toplantı Belek bölgesindeki bir otelde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Ak Parti Antalya milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilçe belediye başkanları ve partililerin katılımıyla devam ediyor.

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, ülkenin iyi bir yerlere gelmesi için öncelikli şartın ülkeyi ve milleti sevmekle mümkün olduğunu belirterek kalbinde iyilik bulunmayan insanları tanıdıklarını kaydetti. Bakan Ünal, "Eğer yaşadığınız yeri sevmiyorsanız oraya aidiyetlik sevmiyorsanız şehrinize de kendinize aidiyetlik hissetmez yabancılaşırsınız. Kalbinde iyilik bulunmayan, kendisine ve kimliğine yabancılaşmış, kendisiyle sorunu olduğu için her şeyle sorunu olan insanlar tanıyoruz. Bu insanlar karşımıza kimi zaman aydın, kimi zaman maalesef sanatçı kisvesi altında çıkıyorlar. Ama hep aynı şekilde karşımıza çıkıyorlar. Bu ülkeye, bu toprağa, tarihe bu kültüre düşmanlık etmek ve düşmanlık edenlerin yanında yer alarak çıkıyorlar. Bu millet onları çok iyi tanıyor. O yüzden bizim gönlümüz rahat. Biz sizin sandıkta verdiğiniz emaneti en iyi şekilde taşımaya çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'nin çok büyük krizler geçirdiğini ve büyük medeniyetlerin büyük sorunlarının olduğuna dikkat çeken Ünal, "Büyük sorunlar, krizler yaşadık. Büyük medeniyetlerin, büyük davaların büyük krizleri olur. Hamdolsun 13 yıldır bu sorunları çözerek engelleri aşarak önümüze çıkan krizleri yöneterek daha güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Her çözdüğümüz sorun ve engel bizi daha güçlendirdi. Bizi daha deneyimli hale getirdi" dedi.

"AVRUPA'NIN YAPTIĞI AYRIMCILIK VE ÖTEKİLEŞTİRMEKTİR"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mülteci krizleriyle ilgili konuşan Bakan Ünal, 2 buçuk milyon mülteciyi ağırlayan Türkiye'nin çok büyük bir iş yaptığını söyledi. Mülteci kriziyle ilgili Avrupa'nın tutumunu da eleştiren Bakan Ünal şöyle konuştu:

"Eğer bir mültecinin botuna batması için ateş edecek kadar insanlığını kaybetmişse birileri ve insanı kendisi için sorun olarak görecek kadar ki o insan mazlumsa ve mağdursa o insan kimsesiz kalmışsa bunu yapabiliyorsa 2 buçuk milyon insanı ağırlayan bizlerin ne kadar büyük bir şeyi yaptığımızı daha iyi anlarlar. Bugün Türkiye bir insanlık adası olarak dimdik ayaktadır. Avrupa'da '3 bin mülteci mi yoksa bin mülteci mi alsak hadi bunları alalım da acaba Hristiyan olanları mı alsak?' diyorlar. Bunun adı ötekileştirmek, ayrımcılıktır ve insanın kendisine yabancılaşmasıdır. Tarih bunu yazacaktır. Tarih her şey yazdığı gibi bunu da yazacaktır" dedi.

AKADEMİSYENLERİ ELEŞTİRDİ

Güneydoğu'da yaşanan olaylarla ilgili yayımlanan bildiriye imza atan akademisyenleri de eleştiren Bakan Mahir Ünal, "Eğer insan kalbindeki iyilik duygusunu unutursa her şeyi unutur. İnsan iyiliği unutursa insanlığı unutur. İnsan kendisine yabancılaşırsa kendi annesine, atasına, toprağına, kimliğine yabancılaşır. Bu türden insandan da her türlü düşmanlık beklenir. Ülkesi aleyhine deklarasyonun altına da imza da atar, kendi devletine katliam yapıyor da der. Fransa'da patlama olduğunda 'Fransa çocuklarına ağlıyor' manşeti atan gazete, Türkiye'de patlama olduğunda 'Katliam ülkesi' diye manşet atıyorsa bu türden insanlar ifade ettiğim gibi her şeyle kavgalı olan bir kafa şekli biçiminde karşımıza çıkar" ifadelerini kaydetti.

ANTALYA'YA KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI OFİSİ KURULUYOR

Rusya krizinin ardından Antalya'da turizme yönelik tedbirler kapsamında alınan bir kararı da müjdeleyen Bakan Ünal, Antalya'da kurulacak bir Kültür ve Turizm Bakanlığı ofisini işaret etti. Açılacak ofisle turizmle ilgili sorunların en hızlı şekilde tek elden aşılacağını belirten Bakan Ünal,"Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Antalya'da bir ofis açıyoruz. Turizmle ilgili olan müsteşar yardımcısı, ilgili bürokratlar Antalya'ya düzenli olarak gelip gidecekler ve sektör temsilcileri ile yakından ilk elden takibi konusunda bundan sonra daha etkin güçlü yola devam edilecek. Menderes Türel kardeşimiz belediye binasını taşımaya hazırlandıklarını ve eski belediye binasını bu ofis için tahsis edeceğini söyledi" diye konuştu.

Bakan Ünal, konuşmasının ardından basına kapalı olan turizm istişare toplantısına katıldı. - ANTALYA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23