• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Topçu’nun vefa borcu

Yeniakit Publisher
2015-09-05 17:59:00 -
Bakan Topçu’nun vefa borcu

Sabah yazarı Mahmut Övür, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile ilgili önemli bir yazı kaleme aldı.

Sabah yazarı Mahmut Övür, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun AK Parti'yi HDP'yle aynı karede göstermeyi amaçlayan "siyasi tuzağı" bozmada önemli rol oynadığını belirttiği yazıda çarpıcı açıklamalarda bulundu.


İşte Mahmut Övür'ün o yazısı:

Başbakan Ahmet Davuoğlu'nun kurduğu seçim hükümetinin sürpriz isimlerinden biri de hiç kuşkusuz Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu. Topçu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'le birlikte AK Parti'yi HDP'yle aynı karede göstermeyi amaçlayan "siyasi tuzağı" bozmada önemli rol oynadı.

Aslında Topçu'nun bu tuzaklara karşı makul siyasetçi tavrı yeni değil. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle başlayan, 12 Eylül referandumuyla süren, Gezi ve 17-25 Aralık darbe girişimleriyle devam eden her siyasi kırılmada Topçu, sivil siyasetin ve milletin yanında yer alarak "Milli" ve sivil siyasetin hakkını verdi.

Bu siyasi duruşun bir gereği olarak da daha bakanlığının birinci haftasında ilk gezisini memleketi Kars ve Ardahan'a yaptı. Ankara'dan Kars'a giderken uçakta yaptığımız kısa sohbette şöyle diyordu: "Baba topraklarımızla bağımızı hiç koparmadık. Bir vefa borcumuz var o topraklara... Serhat şehirlerimiz tarihimiz ve geleceğimiz için önemlidir. Türkiye'nin içinden geçtiği sıkıntıları herkesin iyi görmesi gerekiyor." 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu'yu, Kars Harakani Havalimanı'nda Vali Günay Özdemir, MHP'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Partili Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksöz, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Kars'a adım atar atmaz gittiği valilikte önce Kars'ın turizm potansiyeliyle ilgili bilgi alan Topçu, restore edilen tarihi yapılarla özellikle de Selçuklu eserlerinin yoğun olduğu Ani şehriyle yakından ilgilendi. Turizm ve kültür meselesine tek boyutlu bakılmaması gerektiğini belirten Topçu, Kars- Ardahan- Iğdır üçlemesinin, birçok ülkeye yakınlığı nedeniyle ticari ve turizm açısından bölgenin cazibe merkezi olabileceğini söyledi. 

Bakanın ilk gezisine ulusal ve yerel medyanın ilgisi de yoğundu. Geziyi, köşe yazarları Sibel Eraslan ve Serdar Arseven'le birlikte izledik. Kars Madalyası verilen Bakan Topçu, Valilikte gazetecilerin sorularını yanıtlarken bağımsız bir bakan olarak seçimlere ilişkin değerlendirmeler de yapıt: 
"Geçmişinde misyonu olan bir siyasetçi olarak ve bu kabinenin bağımsız bir bakanı olarak milletime, hemşehrilerime tavsiyem şudur: Çekincelerinizi, eleştirilerinizi mutlaka yapın. Vuracaksanız vurun. Kulak çekecekseniz çekin. Ama etrafımız ateş çemberi iken, tek başına iktidarı mutlaka gerçekleştirin." 
Cuma namazını Harakani Hazretleri'nin türbesinin bulunduğu Evliya Camii'nde kılan Bakan Topçu, hem cami çıkışında hem de Kars'ın ana caddelerinde hemşerileriyle bol bol sohbet etti. Gündeminde 1 Kasım seçimleri olan Karslılar ise iki konuda ısrarlıydı: Terör ve hızla küçülen şehirlerindeki göçün durdurulması...

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu'yla Kars gezisini bitiriyor Ardahan'a geçiyoruz. Bu satırları Ardahan Üniversitesi Kampusu'ndaki misafirhanede yazıyorum. Şık ve modern bir kampus. Ama ortaya çıkışı hiç de kolay olmamış. Uçakta yanıma oturan üniversitenin rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, kampusun doğru yere yapılması için nasıl mücadele verdiğini anlattı. İnsan ister istemez "Hâlâ mı bürokrasi?" demekten kendini alamıyor. 
Bu değişmeyen gerçeğimize rağmen değişenlerimiz de var. Ardahan Üniversitesi yeni bir üniversite ama ilginç bir başarıya imza atıyor; 400'ü aşkın yabancı öğrencisiyle sıralamada en ön sıralarda yer alıyor. Bu da az şey değil.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23