• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Süleyman Soylu'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Yeniakit Publisher
2022-10-29 10:04:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Bakan Süleyman Soylu'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "21'inci yüzyılın başından itibaren Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hazırlandığımız 'Türkiye Yüzyılı', bugün belki sadece bize ait bir tanım olabilir ama inanıyoruz ki çok kısa sürede dünyanın da tasdik ettiği, kullandığı ve bugün merhametsizlik ve güvensizlik girdabında boğulan insanlık için umut ışığı aradığı bir ifade ve bir iklim olacaktır" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, güçlü ve büyük bir liderlikle, şehit ve gazilerin fedakarlığı, köklü bir medeniyetin gücüyle kurulan ve "10 yıl yaşayamaz" denilen Cumhuriyet'in 99'uncu yıl dönümünü kutlamanın heyecanı ve gururu içinde bulunulduğunu belirtti.

Millet olmayı "yolculuk" olarak nitelendiren Soylu, mesajına şöyle devam etti:

"2200 yıllık devlet tarihimizin belki 100 yıllık bir etabını tamamlıyoruz ama şurası kesindir ki tamamladığımız bu yüzyıl özeldir, Kurtuluş Savaşı'nı verdiğimiz, ay yıldızlı bayrağımızı göklere çektiğimiz, İstiklal Marşı'mızı yazdığımız birinci yüzyılımız özeldir. 16 yıldızın ortasında Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen güneş özeldir, tektir ve aziz milletimizin, kıyamete kadar dünyanın üzerinde kalacak imzasıdır. Şimdi yeni bir yola çıkmaya hazırlanıyoruz. 21'inci yüzyılın başından itibaren Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hazırlandığımız 'Türkiye Yüzyılı', bugün belki sadece bize ait bir tanım olabilir ama inanıyoruz ki çok kısa sürede dünyanın da tasdik ettiği, kullandığı ve bugün merhametsizlik ve güvensizlik girdabında boğulan insanlık için umut ışığı aradığı bir ifade ve bir iklim olacaktır."

Türkiye'nin, savunma sanayisi üretimleriyle, dünyaya göç yönetimiyle, insanlığa umut olan terör ve uyuşturucu mücadelesiyle, vesayet yapılarını bertaraf ederek ulaşılan demokrasi standartlarıyla, yerli otomobilinden yerli uçağa kadar belirlediği ve ulaştığı her hedefte, 29 Ekim 1923'ü armağan edenlere layık olduğunu, onların hayallerinden ve ideallerinden ayrılmadığını ispat ettiğini vurgulayan Soylu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehit ve gazileri andı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah Murat

Cihadını dostunu düşmanını başarısını bilmeyenin kutlayacağı gerçek bir mevzusu olamaz. Kitapta tanımlanan gerçek bir yenilgiyi kutlayanlar ise oldukça sapmış ve aldanmışlardır. Cihadı kitaba göre tanımlayalım; Tek dini Allah nezdin geçerli olan din islam yapmak din ise ibadet ve inanç değil adaletin ve yönetimin kendidir, Allahın emrettiği düzeni onun indirdiği ile sağlayarak onun hükümlerini hakim kılmak, insanları ilaha değilde kendine boyun eğdirmek yada aldatma yoluyla cehennem ateşine sürükleyen fitneyi ortadan kaldırmak, müslümanlara yapılan baskıyı ve zulmü bertaraf etmek için Allahın sınırlarınca onun emrince kafirleri müttefik edinmeden yalnız kafirlere karşı yapılan şiddetli mücadelelerdir. Dost namazı kılan zekatı veren Allaha boyun eğmiş inanalar, düşman ise büyük günahları Allahın sınırlarını aşmaları sebebiyle haklarında kafir hükmü verilmiş bu dost sınıfının dışında kalanlardır. Dolayısıyla müslümanın esasen ilahının ona meşru kıldığı bayramları dışında gerçek bir bayramı yoktur Diğerleri batıllar hatta büyük aldanışlardır. Pişmanlıktır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23