• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Nureddin Nebati'den flaş talimat! Bekleyen arazilere yapılsın

Yeniakit Publisher
2022-05-18 08:36:00 -
Bakan Nureddin Nebati'den flaş talimat! Bekleyen arazilere yapılsın

Konut fiyatlarındaki artış alınan önlemlere rağmen durdurulamıyor. Bunun yanında kiralık ev fiyatları da uçuşa geçti. Konuyla ilgili konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, boş arazilerin yapılaşması konusunda talimat verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut sıkıntısının yaşanması üzerine yerel yönetimlere boş arazilere yapılaşmanın olması için talimat verdi.

Konut fiyatlarındaki artışa ilişkin açıklama yapan Bakan Nebati, belediyelere çağrıda bulundu. Nebati, mahalle aralarındaki arsaların yapılaştırılması için destek istedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Konut fiyatlarındaki artışa değinen Nebati, başta İstanbul olmak üzere belediyelere çağrıda bulundu.

Mahalle aralarında bekleyen arsaların hızlı bir şekilde yapılaştırılması için yerel yönetimlerden destek istediklerini söyleyen Nebati, "Biz bakanlığımız ve hükümetiniz olarak hedefimiz elimizden gelen her türlü gayreti konut piyasasında oluşan ihtiyacın hızlı bir şekilde giderilmesi noktasında adımlar atmaktır" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bakan Nebati, şunları söyledi:

"Yerel yönetimler de bu konuda bize destek verirlerse özellikle İstanbul'da hızlı bir şekilde ve özellikle de mahalle aralarındaki arsaların hızlı bir şekilde konut üretimini gerçekleştirecek imkanları seferber etmekle, bu yıl içerisindeki İstanbul'daki konut arzını karşılayacak şekilde bir sonuçla karşı karşıya kalabiliriz. Biz varız, biz hazırız. Her türlü imkanı ortaya koyacak gücümüz var."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mesut Sarp

Sn Bakan Nebati gözüne baka baka bi hal olduk. Geldiğinden bu yana ne ekonomi ne enflasyon ne de dolardan olumlu bi netije olmadığı gibi üstüne bi de konut kepazeliği eklendi.

yiğit

boş arazileri ekenek alanı yapın demesi gerekirken,betonlaşma yapın diyor bakan!!yahu inşaat yapılanmasını durdurun artık,değerli ekim alanlarını imara açmayın,çok değil 10 yıl sonra kıtlık olacak arpa,buğday,pancar v.s alanlar kalmayacak.betonlaşmayı durdurun,verimli arazileri imara açmayın artık,ankarada çevresinde güzelim mis kokulu araziler kalmadı beton oldu.bu para hırsı TÜRK milletini perişan edecek...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23