• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Kaya: 4 bin yeni personel alımı yapacağız

Yeniakit Publisher
2018-04-01 20:12:00 -
Bakan Kaya: 4 bin yeni personel alımı yapacağız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, önümüzdeki sene istihdamını yapacağımız 4 bin yeni personelimizle kapıları çalacağız, inşallah tüm ihtiyaç sahiplerine el uzatacağız dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Yahya Kemal Spor Kompleksi'nde düzenlenen AK Parti Kağıthane 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düşüncesiyle çalıştığını vurguladı.

Kaya, AK Parti'nin bu ülkede el uzatılmadık hiçbir mazlum, hiçbir mahzun insan bırakmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Nerede bir yetim varsa, öksüz varsa, yoksul varsa, engelli varsa el uzattık. Yaptığımız sosyal projelerle, birlikte tüm mazlumlara sahip çıktık. Bugün Türkiye 500 bin engelli yakınına evde bakım desteği veriyor. Sosyal yardımlara ayrılan bütçemiz 2002'de 1,2 milyarken, 2017 rakamımız 36 milyar. Bu merkezi hükümet. Yerel yönetimlerle bu bütçe 50 milyarın üzerinde. Yerel yönetimlerimiz sosyal projeler yapıyor. Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak tüm insanlarımıza ulaşmanın derdindeyiz. Aile Sosyal Destek Programı adını verdiğimiz programla artık arz odaklı hizmet anlayışıyla vatandaşımızın ayağına gidiyoruz. 3 bin personelimiz kapı kapı dolaşmaya başladı. Şimdi önümüzdeki sene istihdamını yapacağımız 4 bin yeni personelimizle kapıları çalacağız, inşallah tüm ihtiyaç sahiplerine el uzatacağız."

Bakan Kaya, 2,5 milyon eğitim çağındaki çocuğa şartlı eğitim yardımı verdiklerini, tüm çocukların okumasını istediklerini söyledi.

Bu yardımları özellikle annelere verdiklerini anlatan Kaya, "Çünkü istiyoruz ki bu yardım, çocuğun eğitiminde kullanılsın. Bu yardımlar sayesinde ülkemizde kızlarımızın okullaşma oranlarında çok ciddi bir artış sağladık. Orta öğretimde 2,5 kat, yüksek öğrenimde 3,2 kat artış sağladık. Biz istiyoruz ki önümüzdeki dönem yüzde 100 oranında okullaşmayı sağlayalım. Bunun için çalışıyoruz. Kadının Güçlendirilmesi Strateji Belgesi eylem planımızı açıkladık. Burada da hedefimiz okuma yazma bilmeyen kadınımız kalmayacak. Okullaşma oranını da yüzde 100'lere çıkaracağız." diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaya, bütün bu hizmetleri yaparken AK Partili teşkilat mensuplarının da bu yapılanları kapı kapı dolaşarak anlatacaklarını ifade etti.

Çok daha fazla çalışarak 2019 seçimlerinde yeniden tarih yazacaklarını belirten Kaya, "Kağıthane'de bir destan yazacaksınız, İstanbul'da bir destan yazacağız, Türkiye'de inşallah çok yüksek bir oy oranıyla Cumhurbaşkanımızı yeni sistemde başkan yapacağız." ifadelerini kullandı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23