• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Bahreyn İran'daki 1300 vatandaşını almak istemiyor" iddiası

Yeniakit Publisher
2020-03-04 22:39:55 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
"Bahreyn İran'daki 1300 vatandaşını almak istemiyor" iddiası

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi: - "Hâlihazırda turizm ve ziyaret amacıyla İran'a gelen 1300 Bahreyn vatandaşı bulunuyor. Bu kişiler, Bahreyn hükümetinin tutumu nedeniyle istemedikleri halde İran'da kalmaya devam ediyorlar"

TAHRAN (AA) - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Bahreyn'in İran'a ziyaret amacıyla gelen 1300 vatandaşını almak istemediğini ileri sürdü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, yaptığı yazılı açıklamada, Manama yönetimini İran'daki vatandaşlarıyla ilgili tutumu nedeniyle eleştirdi.

Musevi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle birçok bölge ülkesinin İran'daki vatandaşlarının dönüşünü sağlamak için adım attığını ancak Bahreyn'in bu noktada hiçbir girişimde bulunmadığını ifade etti.

Manama yönetiminin bu yöndeki önerileri de kabul etmediğini belirten Musevi, "Hâlihazırda turizm ve ziyaret amacıyla İran'a gelen 1300 Bahreyn vatandaşı bulunuyor. Bu kişiler, Bahreyn hükümetinin tutumu nedeniyle istemedikleri halde İran'da kalmaya devam ediyorlar." ifadelerini kullandı.

İranlı yetkili, vatandaşların geri dönüşünü sağlamak için Bahreyn ile her türlü iş birliğine hazır olduklarını, bu konudaki her türlü sonuçtan Manama yönetiminin sorumlu olacağını kaydetti.


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23