• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aydınlık'tan 'yine' Esed güzellemesi! PYD'lilerin silahları...

Yeniakit Publisher
2018-03-20 14:08:00 - 2018-03-20 14:09:50
Aydınlık'tan 'yine' Esed güzellemesi! PYD'lilerin silahları...

Her fırsatta Esed rejimine verdikleri desteği dile getiren Aydınlık, yine yalan bir habere imza attı. Esed rejimi komutanının terör örgütüne verdikleri desteği itiraf etmesine rağmen Perinçek’in gazetesi, Esed’i PYD'li teröristlere karşıymış gibi göstermeye devam ediyor.

yeniakit.com.tr Ülkesinde sadece kendisine muhalif oldukları için kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden yüz binlerce sivili katleden katil Beşşar Esed, dünyada kendisini yalnızlaştırmaya devam ederken Esed'in Türkiyeli yoldaşları ona kalkan olmaya devam ediyor. Muhalifleri terörist ilan ederek evrensel savaş hukukuna göre yasaklanan tüm silahları ülkesinde kendi vatandaşlarına karşı kullanan Esed, son olarak Türkiye’nin Afrin’de savaş suçu işlediğini söylemişti. Böylece Esed, teröristlerin Afrin’den temizlenmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek bir nevi onlara destek verdiğini ima etmişti.

Her fırsatta Esed rejimine verdiği desteği dile getiren Doğu Perinçek'in Aydınlık gazetesi, bugünkü manşetinde yine Esed'i aklamaya çalıştı. Gazete, Esed rejiminin Afrin'den kaçan PKK/PYD'lilerin önünü keserek, YPG’nin elindeki silahlara el koyduğunu iddia etti.

Esed güzellemeleriyle bilinen  Aydınlık, teröristlerin Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte ikili kıskaç altında kaldığını ve silahlarını Esed rejimine vermek zorunda kaldıklarını iddia etti.  

ESED’İN KENDİ KOMUTANI DESTEĞİ DOĞRULAMIŞTI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Geçtiğimiz aylarda, Reuters’ın gündeme getirdiği bir haber,  Esed ile terör örgütlerinin bağını açıkça ortaya koymuştu.  Esed rejiminin ileri gelen komutanlarından biri, ismini gizleyerek Reuters’a konuşmuş ve teröristlere yardım ettiklerini doğrulamıştı. YPG’nin kendileriyle ittifaktan başka bir seçeneği olmadığını ifade eden komutan, teröristlerin kendi toprakları üzerinden Afrin’e geçişine ses çıkarmadıklarını da belirtmişti. Ayrıca Afrin'in TSK ve ÖSO'nun eline geçmesinin ardından bir mühimmat deposuna yapılan baskında da çok sayıda ABD, Alman, Rus ve NATO silahlarının yanısıra Şam rejimine ait silahlar ele geçirildi. Aydınlık ise Şam şeytanının bu desteklerini görmezden geldi...

TERÖRİSTLER HALEP’E GİDİYOR, ESED İZLİYOR

Gazeteci Abdulkadir Selvi, Afrin’den kaçan teröristlerin Halep’in kuzeyine doğru kaçtığını yazdı. Katil Esed’in muhalifleri yok etmek için savaş alanına çevirdiği Halep’i teröristlerden temizlememesi ve bu geçişe göz yumması, Aydınlık’ın manşetine taşıdığı haberin asılsız olduğunun en büyük kanıtı niteliğinde.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23