• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ayasofya’da Fetih Suresi kararı Yunanistan’ı hoplattı! ‘Bu bir meydan okuma’

Yeniakit Publisher
2020-05-29 16:20:00 -
Ayasofya’da Fetih Suresi kararı Yunanistan’ı hoplattı! ‘Bu bir meydan okuma’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya Camii'nde Fetih Suresi'nin okunacağını açıklamasının ardından Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, "Bir meydan okuma olan bu durumu takip ediyoruz" dedi.

İstanbul'un fethinin 567. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ayasofya Camii'nde Fetih Suresi'nin okunacağının açıklanmasının ardından Yunanistan hükümetinden bir açıklama geldi.

SKAI TV'ye konuşan Yunanistan Hükümet sözcüsü Stelios Petsas, haddini aşarak, Yunan hükümetinin Ayasofya'da yapılacak bir etkinliği onaylamadığını söyledi.

Petsas, "Ankara'nın Ayasofya'da yapmaya hazırlandığı etkinlik rahatsız edici ve kınanmayı hak eden bir konu. Çünkü Ayasofya dünya kültür mirasına ait bir müze olarak kabul ediliyor ve şu anda başka amaçlarla kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

"Bir meydan okuma"

Ayasofya ile ilgili tartışmaların ilk kez yaşanmadığını hatırlatan Petsas, "Bir meydan okuma olan bu durumu takip ediyoruz. Ancak her zaman uluslararası hukuka dayanan iyi komşuluk ilişkilerini öne çıkaracağız" şeklinde konuştu.

İstanbul'un fethi kutlamalarıyla ilgili dün bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fetih Şöleni kapsamında, Ayasofya'da Fetih Suresi okunacak ve dualar edilecek. Milletimizin fetih sevincini bu programlarla hep birlikte yaşamaya çalışacağız. Bu vesileyle Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi, kahramanlarımızı hürmetle yad ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Misafir

Tek umudum Fatih Erbakan bir tek o diyo Ayasofya'yı açacağım diye

Kocasolak

Hocam “ Ayasofya ibadete açılacak “diye Yunanistan kuduruyor diye, birkaç YORUMU haber yapmak, kime yarar? 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23