• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Ayasofya Ne Kilisedir Ne De Müzedir’

Yeniakit Publisher
2020-07-04 10:02:00 -
‘Ayasofya Ne Kilisedir Ne De Müzedir’

Ayasofya’nın ne müze ne de kilise olduğunu belirten Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, “Ayasofya İstanbul’un fethi ile 567 yıl boyunca Müslümanların camisidir” dedi.

“Ayasofya Fatih Sultan Mehmet’in milletimize armağanıdır”

Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet’in milletimize bir mirası olduğunu ifade eden Başkan Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, “Ayasofya ne kilisedir ne de müzedir. Ayasofya, İstanbul’un fethi ile camiye dönüştürülmüş ve 567 yıl boyunca Müslümanın gönlünde hep cami olarak kalmış, Allah’ın izni ile ilelebet cami olarak kalmaya devam edecektir. Fatih Sultan Mehmet’in milletimize bir mirasıdır. İslam Gençliği zaman zaman, bir gece baskını ile gasbedilen Ayasofya’yı aslına döndürmek için “Zincirler kırılsın! Ayasofya açılsın!”, “Ayasofya’yı müze yapan eller kırılsın” sloganları ile kıyamlar yaparak bugüne gelindi” dedi.

“50 yıl önceki diriliş ruhu hâlâ devam ediyor”

50 yıl önceki kıyamı tekrar heyecanla hatırladığını ileten Dr. Büyüközer, “Tam 50 yıl önce bu sabah gibi biz de gençlik olarak bir kıyam için Ayasofya’nın önünde toplanmıştık. “Zincirler kırılsın! Ayasofya açılsın!”, “Ayasofya’yı müze yapan eller kırılsın” binlerce gencin hançerelerinden dökülüyordu bu kelimeler, aynen bugünkü gibi… Ayasofya 50 yıl önce yine bugünkü gibi İstanbul’dan ve Türkiye’nin çeşitli vilayetinden ve kasabasından gelmiş ve Ayasofya’nın önünde binlerce genç saf tutmuştuk. 50 yıl önceki kıyamımızı tekrar heyecanla hatırladım.

Tutuklananlardan biri de bendim. Bu kıyama katılmak için çiçeği burnunda bir mühendis olarak çalıştığım Karabük’ten bir otobüs dolusu kardeşimle gelmiştim. Gece boyunca tevafuken Müslüman bir polise denk geldim ki onunla memleket meselelerini konuşarak sabahı ettik. Öğleye doğru mahkemeye çıkarıldık. Delil yetersizliğinden beraat ettik ve serbest bırakıldık. Elhamdülillah bu sabah Ayasofya’nın bağrında toplanan gençlik artık binler değil on binler olmuş. Yine etrafta görevli polisler vardı ama tutuklamak için beklemiyorlardı artık” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23