• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ayakkabı kokusundan kurtulmak mümkün mü?

Yeniakit Publisher
2019-04-16 16:00:00 -
Ayakkabı kokusundan kurtulmak mümkün mü?

Bazı bakteriler ayakkabılarda kötü kokular oluşmasına neden oluyor. Bu kokular hem sizin hem de etrafınızdakiler için birer kabusa dönüşebilir. Böyle bir sorun yaşıyorsanız; ayakkabıları çöpe göndermeden önce bu önerilere bir göz atın deriz.

Ayakkabınızı ayağınızdan çıkardığınızda hem ayaklarınız hem de ayakkabınız çok mu kötü kokuyor? Çorapları ayağınızdan çıkarıp doğruca banyoya mı koşuyorsunuz? Ayaklarınız ve çorap yıkanınca kötü koku ortadan kalkıyor ancak ayakkabılıktaki kokuyu tarif edecek sözcükler bulamıyor musunuz? Peki, çözüm ayakkabıyı çöpe atmaktan mı geçiyor? İşte, tüm bu soruların yanıtı bu haberimizde gizli… 

Ayakkabılardaki kötü koku ile nasıl başa çıkılır?

Öncelikle ayakkabının içindeki tabanlıkları çıkarın. Çıkardığınız tabanlıkları güzelce yıkayıp, kurutun. En iyisi bu tabanlıkları doğruca çöpe göndermek ve yenisini almaktır.

Tabanlık değiştirmenize rağmen halen ayakkabınız kötü mü kokuyor? O zaman ayakkabılarınızı bir poşete koyup doğruca derin dondurucuya gönderin. 24 saatin ardından kokudan kurtulmuş olacaksınız.

Ayakkabıda kokuya sebep olan bakteriler soğukta da mı ölmedi? O zaman her evin vazgeçilmezi olan temizlik ürünü karbonat imdadınıza yetişecektir. Ayakkabınızın içine karbonatı dökün. Karbonat yaklaşık 12 saat içinde ayakkabıdaki tüm kötü kokuyu emecektir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Portakalları güzelce soyun ve kabuğunu ayakkabınıza yerleştirin. Gece boyunca ayakkabının içindeki portakal hoş kokusunu etrafa yayacaktır.

Portakal, greyfurt ya da lavanta arzu ettiğiniz bir esansiyel yağı ayakkabınızın içerisine damlatın. Bu hoş koku tüm gün ayakkabınızın içinde kalacaktır.

Birer kalıp sabunu ayakkabıların içerisine yerleştirin. Yaklaşık 12 saat içinde sabun kötü kokuyu emmiş olacaktır.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23