• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupa ülkesinden korkutan nükleer silah açıklaması: Bu bir kurgu

Yeniakit Publisher
2019-11-08 15:55:00 -
Avrupa ülkesinden korkutan nükleer silah açıklaması: Bu bir kurgu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, nükleer silahlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Nükleer silahların tamamen ortadan kaldırılması, herkes için eşit ve bölünmez güvenlik koşullarının oluşturulması durumunda mümkün olacak." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dünyanın nükleer silahtan arındırılmasının kurgu olduğunu belirterek, "Nükleer silahların tamamen ortadan kaldırılması, herkes için eşit ve bölünmez güvenlik koşullarının oluşturulması durumunda mümkün olacak." dedi.

Başkent Moskova'da düzenlenen Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi konferansında konuşan Lavrov, nükleer silahlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması'na dahil olmayacağını vurgulayan Lavrov, "Nükleer silahların tamamen ortadan kaldırılması, herkes için eşit ve bölünmez güvenlik koşullarının oluşturulması durumunda mümkün olacak." görüşünü paylaştı.

"Bu bir kurgudur"

"Dünyanın nükleer silahtan arındırılması kurgudur." diyen Lavrov, ülkelere nükleer silahtan vazgeçmeleri için baskı kurulmasının tehlikeli olduğuna dikkati çekti.

Bakan Lavrov, Rusya'nın Orta Doğu'da nükleer denemelerinin yasaklanmaması gerektiğine dikkati çekerek, "Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Anlaşması'nın devreye girmesi, Orta Doğu'da kitle imha silahlarından arındırılmış bölgenin oluşturulmasını zorlaştıracak." ifadesini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İran ile nükleer anlaşmanın önemine değinen Lavrov, "Taraf ülkelerin, anlaşmanın korunması ve uygulanması için gerekli koşulları yaratması gerekiyor. Avrupalıların söz konusu çabalarını destekliyoruz. Maalesef şu ana kadar herhangi bir sonuç yok." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Türk

Abd nin soytarı temsilcilerine bakınca Rus devlet adamları daha adam görünüyor abd de ne kadar ipten saptan kopmuş ayyaş hırsız uğursuz varsa bir yerlerde temsilci olmuş devlet değil harami sürüleri
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23