• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrasya Tüneli 6 ay erken açılacak

Yeniakit Publisher
2016-01-23 10:39:23 -
Avrasya Tüneli 6 ay erken açılacak

Asya ve Avrupa kıtalarını deniz altından karayolu tüneliyle birleştirecek Avrasya Tüneli inşaatında sona yaklaşıldı. Tünelin hedeflenen tarihten yaklaşık 6 öy önce hizmete gireceği belirtildi

Avrasya Tüneli Projesi İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında Sarayburnu- Kazlıçeşme, Kazlıçeşme-Göztepe arasında başlatılan çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Trafik düzenlemesi ile kapatılan bölümlerde çalışmaların hızla sürdüğü bazı bölgelerde yollar ve bağlantı tünelleri ortaya çıkmaya başladı. Habertürk'ün haberine göre, 55 ayda bitmesi hedeflenen projenin 2017 yılının ilk 6 ayı içinde bitirilmesi planlanıyordu. Ancak proje inşaatının beklenenden daha hızlı yürümesi ve İstanbul trafiğini rahatlatması açısından 2016 yılının sonlarına yetiştirilmesi için çalışmalara hız verildiği belirtildi.

15 DAKİKAYA İNECEK

İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme- Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14.6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. Proje ile bu yoğun güzergâhta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inecek. 7.5 büyüklüğünde bir depremde zarar görmeyecek şekilde planlanan tünelden araç geçiş ücretinin açılış yılında tek yönde otomobiller için KDV hariç 4 dolar olması planlanıyor.

'TÜRKİYE'NİN YÜZAKI'

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Avrasya Tüneli Projesi'ni inceleyerek, yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Başkan Türkmen, “Türkiye'nin yüzakı projesi. Böylesi büyük bir projeye ancak şapka çıkarılır” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23