• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

At kestanesi yağını kimler, neden kullanmalı?

Yeniakit Publisher
2019-04-28 10:06:00 -
At kestanesi yağını kimler, neden kullanmalı?

Damar sertliğinden, hemoroit tedavisine kadar birçok alanda kullanılan at kestanesi yağı adeta bir şifa deposu.

At kestanesi yani aesculus hippocastanum, Balkanlar'a özgü bir ağacın meyvesidir. Dünyanın birçok yerinde at kestanesi yağı şifa kaynağı olarak kullanılıyor. At kestanesi yağını güvendiğiniz bir aktardan 15 ila 20 lira arasında değişen rakamlara satın alabilirsiniz.

Varis tedavisi için mucize

At kestanesi yağı varis sorunu yaşayanların adeta eli ayağı olacak bir ürün. Bu yağ ile bacaklara yapılacak olan masaj hem varise hem de bacaklarında ödem sorunu yaşayanlara iyi gelecektir.

Romatizmal ağrılara iyi gelir

At kestanesi yağı romatizmal ağrıların yanı sıra burkulmalara da iyi gelir. At kestanesi yağı antienflamatuar özelliklere sahip bir bileşendir. Bu nedenle burkulma gibi sorunlarda bölgedeki iltihabı da azaltır.

Hemoroit tedavisi için önemli

Hemoroit yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir sağlık sorunudur. Hemoroit ağrısını ve şişliğini gidermek için at kestanesi yağını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yaşlanma karşıtı

At kestanesi yağı tam bir antioksidan kaynağıdır. Bu nedenle at kestanesi yağı kozmetik sektöründe geniş bir yelpazede kullanılıyor. Cildinizin yaşlanmasını istemiyorsanız; 50 ml E vitamini yağının içerisine 5-10 damla at kestanesi yağı damlatın. Hazırladığınız karışımı her gece uyumadan önce yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayın. Ancak bu ürünü yalnızca uyumadan önce sürmeniz önemli. Birçok yağda olduğu gibi at kestanesi yağını cildinize sürdükten sonra kesinlikle güneşe çıkmamalısınız.

Kansere karşı koruyucu

Bu konuda halen klinik çalışmalar yapılsa da at kestanesi yağının önemli bir anti-kanser ürün olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu çalışmalar tamamlandığında ise at kestanesi yağı hakkında daha kapsamlı bilgilere ulaşmamız mümkün olacak.

At kestanesi yağını kimler kullanmamalı?

At kestanesi yağını böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları olanlar doktorlarına danışmadan kesinlikle kullanmamalıdır. Ayrıca bu yağ hamileler ve emziren kadınlar tarafından da tercih edilmemelidir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23