• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aşure yapılırken okunacak dua

Yeniakit Publisher
2019-09-06 19:11:00 - 2019-10-25 11:58:07
Aşure yapılırken okunacak dua

Muharrem ayında evlerimizi şenlendiren, mutfaklarımızı bereketlendiren aşure duasını sizlerle paylaşıyoruz. Dualarla yapılan, paylaştıkça mutlu eden bu tarifi kaçırmayın! Aşure duası nasıl yapılır? Aşure yapılırken hangi dua okunur? Aşure nasıl yapılır?

Muharrem ayında evlerimizi şenlendiren, mutfaklarımızı bereketlendiren aşure duasını sizlerle paylaşıyoruz. Dualarla yapılan, paylaştıkça mutlu eden bu tarifi kaçırmayın! Aşure duası nasıl yapılır? Aşure nasıl yapılır?

Bu bereketli günün birçok fazileti vardır. İçerisinde bulundurduğu bereketi, evlere getirmenin, mutlulukla birleştirmenin en güzel simgesi de aşure yapmaktır. Aşureyi yaparken her kötü şeyden sakınmalı, dualar ve sevecenlikle aşure kaynatılmalıdır. 


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Öncelikle aşure günü için, kuşluk vaktinde, 2 rekât namaz kılınmalıdır. Ardından 'Sübhanallahi mil'el mizan. Ve müntehel-ılmi ve meblegar-rıza ve zinetelari'' duası aşure yapılırken 10 defa okunmalıdır. Bunun yanı sıra aşure günü sadaka vermek sünnettir.

Okunacak aşure duası;

Elhamdulillahi rabbil alemin. Vessaletü vesselamü ala seyyidine Muhammedin ve ala elahi ve sahbihi ecmain. Allahümme entel bediyül gadim. El hayyul kerim. El hannanül mennan ve hezihi senetün tecidün es elüke fihel ismete mineşşeytanirracim. Vel avna ala hezihil nefsil emmareti bissü i vel iştiğale bima yugarribüni ileyke ya zel celali vel ikram. Bi ramhmetike ya erhamer rahimin. Ve sallahü ala seyyidina ve nebiyyina muhammedin ve ala elahi ve sahbihi ve ehli beytine ecmain. 

Okunacak aşure duasının anlamı;

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah' a mahsustur. Salatü Selam onun biricik Râsul' ü Efendimiz (sav) ve onun aline eshabına olsun.. Kendinden evvel hiçbir varlık olmayan…Varlığı,hayatı,kullarına keremi,ziyade merhameti,nimetler bağışlaması sonsuz ve devamlı olan sensin Allah' ım… İşte bu yeni yıldır ki,bu yıl boyunca huzurundan kovulmuş şeytandan beni korumanı,daima kötülüğü emreden nefsime galip olmam için yardımını ve beni sana yaklaştıran işlerle meşgul olmamı,senden dilerim.. Ey Celal ve İkram sahibi Allah' ım….Ey Erhamur Rahimin olan Rabbim rahmetinin bereketiyle duamızı kabul et… Allah' ın selamı Hz. Muhammed Mustafa (sav) ın ve onun alinin ashabının ehli beytinin üzerine olsun..

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah Murat

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Sözlerin en doğrusu Allah’ın Kitabıdır, yolların en hayırlısı Muhammed sav’in yoludur. İşlerin en şerlisi muhdes olanlardır. Dine sonradan sokulan her şey bid’attır, her bid’at dalalettir ve her dalalet ateştedir.” Muhdes: Dinden olmayan şeyin din adına çıkarılmasıdır. Müslim 867, Nesei 3/188

şenay doğan

peygamber efendimizin bir hadisi var cuma günleri 1000defa allahümme salli ala seyyidina muhammedinin nebiyyil ümmiyyi diye salat eden rüyasında ya beni ya rabbini ya da cennetteki makamını görür mealindedir ben istisnalar hariç her cuma okurum hamdolsun üçünü de gördüm allaha emanet olun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23