• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Askerlik 6 aya mı düştü? Silah altındakiler ne zaman terhis olacak? Bedelli askerlik yaşı ne?

Yeniakit Publisher
2019-05-23 08:57:00 - 2019-05-23 08:57:52
Askerlik 6 aya mı düştü? Silah altındakiler ne zaman terhis olacak? Bedelli askerlik yaşı ne?

Yeni askerlik sistemine ilişkin son dakika gelişmesi yaşandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önümüzdeki günlerde Meclis’e gelmesi beklenen yeni askerlik sistemine ilişkin detayları açıkladı. Yeni askerlik Meclis’ten geçmesi durumunda, zorunlu askerlik 6 aya düşüyor. Burada askerler isterse terhis olabilecek. Diğer 6 ay kalmak isteyenler 6 ay boyunca 2 bin TL maaş alabilecek. Bu askerler 6 ayın sonunda isterlerse yedek subay olabilecek ve devletin pek çok yardımında öncelikli olarak yararlanabilecek. Bedelli askerlik ücreni ne kadar olacak? Bedelil askerlik yaş sınırı ne? İşte yeni askerlik sisteminde son durum.

Yeni askerlik sistemine ilişkin son dakika gelişmesi yaşandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önümüzdeki günlerde Meclis’e gelmesi beklenen yeni askerlik sistemine ilişkin detayları açıkladı. Yeni askerlik Meclis’ten geçmesi durumunda, zorunlu askerlik 6 aya düşüyor. Burada askerler isterse terhis olabilecek. Diğer 6 ay kalmak isteyenler 6 ay boyunca 2 bin TL maaş alabilecek. Bu askerler 6 ayın sonunda isterlerse yedek subay olabilecek ve devletin pek çok yardımında öncelikli olarak yararlanabilecek. Bedelli askerlik ücreni ne kadar olacak? Bedelil askerlik yaş sınırı ne?  İşte yeni askerlik sisteminde son durum.

Yeni askerlik sisteminine ilişkin artık gözler Meclis’te. Zira yeni askerlik sistemi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onay aldı. Yeni askerlik sisteminin önümüzdeki günlerde Meclis’e gelmesi bekleniyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemine ilişkin son bilgileri paylaştı. Buna göre, temel askerlikte eğitim süresi 1 ay olacak. Zorunlu askerlik 6 aya düşecek. Bedelli askerlik ücreti 30 bin lira civarında olacak. İkinci 6 ay askerlik yapan 2 bin TL harçlık alacak. Bedelli askerlik hakkı kazananlar da normal askerler gibi 1 ay temel eğitim yapacak. Meslek yüksek okulu mezunları için yedek astsubaylık uygulaması geliyor. Üniversite mezunları ise yine mevcut sistemde olduğu gibi yedek subay olabilecek. Bedelli askerlik yaşı da merak ediliyordu. Bedeli askerlikte alt sınır 22, üst sınır ise 35 olacak. Yeni askerlik sisteminin detaylarında silah altındaki askerlerin terhisine ilişkin bir ibare bulunmasa da yeni askerlik sistemine ilişkin yasa Meclis'e geldiğinde yasaya 6 ayını dolduran silah altındaki askerlek terhis olabilir ibaresinin eklenmesi bekleniyor.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23