• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aşı firmaları darphane gibi: 1 saniyede kazandıkları para dudak uçuklatıyor!

Yeniakit Publisher
2021-11-18 09:14:00 -
Aşı firmaları darphane gibi: 1 saniyede kazandıkları para dudak uçuklatıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı etkili ya da etkisiz onlarca aşı geliştirildi. Fakat sadece bir kaç tanesi global bazda yerini sağlama alabildi. Onlardan biri olan geliştiren Pfizer, BioNTech ve Moderna firmaları, salgında servetlerine servet kattı.

İnsanların Covid-19 aşılarına daha kolay ulaşmalarının sağlanması için faaliyet yürüten People’s Vaccine Alliance (PVA) kuruluşu, söz konusu firmaların bu sene vergi öncesi kârlarının 34 milyar dolar olacağını bildirdi. Bu da günde 93,5 milyon, dakikada 65.000, saniyede de 1.000 doların üzerine tekabül ediyor.


PVA, bu tespiti firmaların kendi gelir raporlarını inceleyerek yaptı. Kuruluşun Afrika kolu People’s Vaccine Alliance Africa’dan Maaza Seyoum, firmaları zengin ülkelerle kârlı sözleşmeler yaparken az gelişmiş ülkeleri ihmal etmekle suçladı. Seyoum “Düşük gelirli ülkelerdeki insanların sadece yüzde ikisi koronavirüse karşı tam olarak aşılanmışken sadece birkaç şirketin her saat başında milyonlarca dolar kâr etmesi ayıptır” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

şeyh şamil

bu hastalığın çıkarılma nedenlerinden birini de anladınız mı? her işimizde yurtdışı çıkışlarda 3-5 testi ki fiyatları 100 euro zorunlu tutuyorlar çifte yapılmış aşıya rağmen. bizim yerli aşımıza ne oldu. başında bulunan TÜBİTAK başkanı hasan mandal hala neden o koltukta? çin rus bile aşılarını 1 senedir kullanıyor satıyor. biz basit bir biyoteknolojiyi neden beceremedik? bunun sorunluları kimler????

3.doz 5.doz 6.doz ....999.doz

Ne aşının ne hastalığın sonu bu gidişle gelmeyecek.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23