Arap ülkelerinden flaş çağrı: Derhal o ülkeleri terk edin
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını İran ve Irak'a seyahat etmemeleri konusunda uyaran bir mesaj yayımladı. Irak ve İran'da olan vatandaşlardan da derhal bu ülkeleri terk etmeleri istendi. Öte yandan Suudi Arabistan basını, Riyad yönetimi ve bazı Körfez ülkelerinin, ABD'nin askeri güçlerinin Arap Körfezi sularında ve Körfez topraklarında yeniden konuşlandırılması talebini onayladığını yazdı.
ABD Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, Irak'tan acil durumlarda görevli olmayan hükümet çalışanlarının ülkeyi derhal terk etmesi emrini vermişti.
ABD'nin ardından Almanya ile Hollanda Irak'taki eğitim operasyonlarını bölgede yükselen tansiyon gerekçesiyle askıya almış, İngiltere ise, "İran'dan gelen yüksek risk" nedeniyle Irak'taki askeri ve diplomatik personeli için tehdit seviyesini arttırmıştı.
Arap dünyasından ilk tepki
Bu ülkelerden sonra Arap dünyasından ilk çağrı Bahreyn'den geldi. Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını İran ve Irak'a seyahat etmemeleri konusunda uyaran bir mesaj yayımladı. Irak ve İran'da olan vatandaşlardan da derhal bu ülkeleri terk etmeleri istendi.