• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arabaşı nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2019-10-02 23:16:00 -
Arabaşı nasıl yapılır?

Yemek aralarında yenildiği için asıl adı arabaşı olan ve günümüze kadar arabaşı şeklinde gelen bu yöresel kış çorbası tam anlamıyla bir şifa deposudur.

Çorbası için;

Tavuğun herhangi bir parcası

1 yemek kaşığı salça

Pul biber

2 yemek kaşığı tereyağı
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

2 kaşık un

6 su bardağı tavuk suyu

Hamuru için;

6 bardak su

20 yemek kaşığı un

Tuz

Yapılışı;

3 su bardağı  suyu kaynamaya bırakalım. Kalan 3 bardak su ile unumuzu çözdürelim kaynayan suya karıştırarak ve azar azar ilave edelim. Tepsiyi ıslatın ve yapılan  hamurumuzu tepsiye yayıp soğuk bir yerde 4 saat bekletelim.

Diğer taraftan tavuğu 6 su bardağı su ile haşlıyoruz. Haşladığımız tavuk etini küçük parçalar şeklinde didikleyelim. Ayrı bir tencerede unu renk değiştirmeyecek şekilde sadece kokusu çıkana kadar kavurup üzerine tereyağı ilave ediyoruz.sonra salçayı ve pul biberi ekliyoruz ve karıştırıyoruz. tavuk suyumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Devamlı karıştırıyoruz ki topaklanmasın. kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavuk etlerini ekliyoruz kıvama gelene kadar pişiriyoruz. Çorba sıcak hamur soğuk şeklinde servis ediyoruz.

NotHamuru çorbaya düşürmeyin. Yoksa cezaya girer bir sonraki arabaşı evinizde ikram edilir.J

 

Afiyet Olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hercai

On kisilik corba bu ya huuu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23