• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anayasa Mahkemesi mahkeme de, Yargıtay ne?

Yeniakit Publisher
2023-11-08 11:06:00 -
Anayasa Mahkemesi mahkeme de, Yargıtay ne?

Yeniakit Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, "Anayasa Mahkemesi mahkeme de, Yargıtay ne?" başlıklı yazısında çarpıcı ifadeler kullandı.

Yeniakit Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, bugünkü yazısında Gezi isyanından sorumlu olarak hakkında mahkumiyet kararı verilen Can Atalay'ıın yargılanma sürecine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

İşte o yazı:

Türkiye’de bir avuç zorba, meşru hükümetin devrilmesi için çıkardıkları Gezi isyanının sorumlularını cezaevinden çıkarmak için, operasyon üzerine operasyon çekiyorlar..

Gezi isyanından sorumlu olarak hakkında mahkumiyet kararı verilen Can Atalay’ın, yargılama sırasında milletvekili adayı yaptılar..

Akabinde de “Milletvekili seçildi, yargılanamaz” dediler..

Oysa Anayasa açık.

Anayasa, Can Atalay’ın milletvekilleri için getirilen dokunulmazlık hakkından yararlanamayacağını açıkça düzenliyor.

Biliyorum, Anayasa Mahkemesi farklı karar verdi..

Ama Anayasa Mahkemesi mahkeme de.. Yargıtay boru değil, herhalde..

O da mahkeme. Bu da mahkeme..

Daha önemlisi..

...YAZIYI OKUMAK İÇİN...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

SAYIN KARAHASANOĞLU, BUNLARIN ADAYLIĞINI KABUL EDENLERİNDE YARGILANMASI GEREKİR, YASANIN BOŞLUKLARI KURNAZLAR İÇİN NİMET HALİNE GETİRENLER UTANSIN.

erkan dalkilic

aym si artik tasi tasirdi bir gurup teroris yanlisi Türkiyeyi cökertmek isteyenler tarafindan yürütülen yalnis kararlar ve karsi durmalar kendilerini bir b.k zannediyorlar kapatilmasinin cok acele oldugu bir zamandayiz. yeter artik öndekiler de ayniydi defolup GITTILER.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23