• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya'dan küstah Türkiye açıklaması

Yeniakit Publisher
2016-07-22 00:18:00 -
Almanya'dan küstah Türkiye açıklaması

Türkiye'de yaşanan gelişmeler karşısında kaygı duyduğunu dile getiren Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, yargı, eğitim ve diğer kamusal alanlarla potansiyel karşıtlara yönelik Türk hükümetinin başlattığı uygulamaların ‘orantısız’ olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin Almanya'nın bir müttefiki olarak kalacağını vurgulayan Alman Bakan, Alman hükümetinin Türkiye'de her düzeydeki siyasetçilerle iletişim içinde olduğunu da ifade etti.

BULGARİSTAN: HUKUK DEVLETİ YENİDEN TESİS EDİLSİN

Öte yandan, Bulgaristan da Türkiye'ye hukuk devleti uygulamalarının yeniden tesis edilmesi çağrısı yaptı. Bulgaristan Devlet Başkanı Rossen Plewneliew, Türkiye'nin şiddet sarmalına girilmesine izin vermemesi gerektiğini belirterek toplu gözaltı ve görevden almalarla ilgili de endişe duyduğunu ifade etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23