• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alman Bild bile itiraf etti! Erdoğan'ın izni olmadan...

Yeniakit Publisher
2022-12-06 11:53:00 -
Alman Bild bile itiraf etti! Erdoğan'ın izni olmadan...

Alman gazetesi Bild, Türkiye'nin tahıl koridoru için ortaya koyduğu diplomatik girişimlere dikkati çekti. İstanbul Boğazı'nın bu süreçteki kritik rolüne vurgu yapıldı.

Türkiye'nin çabalarıyla, Rusya-Ukrayna Savaşı'na rağmen Karadeniz üzerinden güvenli Tahıl Koridoru oluşturuldu.

Tonlarca tahıl, bu şekilde dünya piyasalarına sunulurken, Rusya'nın anlaşmadan çekilmek istemesiyle Ankara bir kez daha devreye girdi ve mutabakatı canlı tutmayı başardı.

Alman basınından Bild gazetesi, "Rusya'nın 1 milyar dolarlık buğday çaldığına" dair bir iddiayı öne sürdü.

Moskova yönetiminin 400 milyon insanın hayatı üzerinden Batı'ya mesaj verdiği belirtilen haberde, bu durum üzerine Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın harekete geçtiği vurgulandı.

Haberde, "Putin, ekmeği kendisini bir kurtarıcı olarak sunmak ve Batı'ya şantaj yapmak için kullandı. Dünya genelinde 400 milyon insan, hayatta kalabilmek için Ukrayna tahılına ihtiyaç duyuyor. (Putin) Batı'yı ikili oyunuyla tehdit etti: yaptırımları kaldırın yoksa dünya açlıktan ölecek." denildi.

Aynı haberde, Erdoğan'ın "bu planı bozduğu" ifade edilerek, şunlar aktarıldı:

"İstanbul'daki boğaz, Karadeniz ile Akdeniz arasındaki tek bağlantı. Erdoğan'ın izni olmadan hiçbir Rus gemisi girip çıkamaz. (Erdoğan) Bu avantajı, Putin'in temmuz ayında Ukrayna ile tahıl anlaşması imzalamasını sağlamak için kullandı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabalarıyla ablukanın sona erdiği, birkaç hafta sonra ilk Ukrayna yük gemisinin Orta Doğu'ya hareket ettiği kaydedildi.

Geçtiğimiz ayın ilk günlerinde konuşan Erdoğan, Tahıl Koridoru'nun yeniden açıldığının müjdesini paylaşırken, "Sayın Putin ile yaptığımız görüşme üzerine tahıl sevkiyatı eskiden planlandığı gibi devam edecek." demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Fsm

Coğrafyanın önemi var, kişilerin değil.

Halil

Bu cumhur tiyatrosu kapatılıp lav edilse bu ülkenin böyle saçma Şaban bir şeytani şeye ihtiyacı yok bu adamdan da iyi ve kinagim geldi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23