• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alenen propagandaya izin vermişlerdi... İsveç'ten terör örgütü PKK'ya sözde kınama

Yeniakit Publisher
2022-06-17 19:27:00 -
Alenen propagandaya izin vermişlerdi... İsveç'ten terör örgütü PKK'ya sözde kınama

Terör destekçisi İsveç geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK'nın görsellerini sembol binalara yansıtılmasına izin vererek skandal bir propagandaya imza atmıştı. Konuya ilişkin İsveç Dışişleri Bakanlığı, projeksiyonla binalara yansıtıldığına dair sosyal medyada dolaşan paylaşımlarla ilgili önlemler alındığını ileri sürdü.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Manipüle edildiğine inandığımız mesajlar ve görüntüler sosyal medyada İsveç'in PKK'yı desteklediğini iddia edilerek dolaşıyor. İlgili tedbirler alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Sözde kınama

Açıklamada olayın kötü bir kampanya olduğuna işaret edilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu, açık bir şekilde İsveç'in NATO'ya katılımını engellemek amacıyla kasıtlı ve kötü niyetli bir etki kampanyasıdır. İsveç bir terör örgütü olan PKK'yı açıkça kınamıştır ve İsveç terörün her türlüsünü kınamaktadır. Dışişleri Bakanı Ann Linde, hiçbir zaman PKK'ya destek ifadesinde bulunmadı ve manipüle edilmiş videoyu ve PKK'yı şiddetle reddediyor."

Polis olayı doğruladı

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah diplomatik polisle yaptığı görüşmede olayı doğruladığını söyledi.

Yunt, "Polis, Stockholm'de Globen Avicii Arena Spor Salonu'ndaki görüntüyü doğruladı. Stockholm'deki tarihi belediye binasına yansıtılan görüntünün de büyük ihtimalle doğru olduğunu belirtti." dedi.

Terör örgütü YPG/PKK'nın İsveç ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında, projeksiyonla terör örgütüne ait sembollerin başkent Stockholm'deki tarihi belediye binasına ve Globen Avicii Arena Spor Salonu'nun tavanına yansıtıldığına dair görüntüler paylaşılmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

A.G

İSVİÇRE TEROR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINA VATANDAŞLIK VERİP MEMUR OLMA HAKKI TANIYOR, YEREL SEÇİMLERDE ONLARI ADAY GÖSTERTİP BELEDİYE BAŞKANI GENEL SECİMLERDE MİLLETVEKİLİ SEÇTİRİYORMUŞ.İSVİÇRE MECLİSİNDE ONLARCA PKK MENSUBU MİLLETVEKİLİ BULUNDURUYOR. AÇIKCA TÜRKİYEYE KARŞI TEHDİTLER SAVURMASINI HOŞGÖRÜLÜ KARŞILIYOR. İSVİÇRENİN BU YAPTIKLARINA BU KADARDA OLMAZ DİYECEKSİNİZ DİMİ. PARDON TÜRKİYE DİYECEKDİM. BU SÖYLEDİKLERİMİ TÜRKİYE YAPIYORMUŞ. KİME KARŞIMI KENDİ AYAĞINA SIKMAK UĞRUNA, BİR FANTAZİ OLARAK YAPIYORMUŞ.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23