• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akşener, 15 Temmuz'da katliamı buradan izlemiş!

Yeniakit Publisher
2018-05-30 10:53:00 - 2018-05-30 11:07:17
Akşener, 15 Temmuz'da katliamı buradan izlemiş!

İyi Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in 15 Temmuz darbe girişimi gecesini 'televizyondan izledim' dediği Küplüce'deki evin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün ayağının hemen yanında olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile darbecilerin esir aldığı Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a “darbe gecesi saklandılar” iftirası atan İP Genel Başkanı Meral Akşener’in 15 Temmuz gecesi bulunduğu evin katliamın yaşandığı noktaya çok yakın olduğu ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında vatandaşların direnişini Küplüce’deki evinden izlediğini söyleyen Akşener’in evi, köprünün Anadolu ayağında, çatışmaların izlenebildiği bir konumda bulunuyor.

DARBEYİ EVİNDEN İZLEDİ

Akşener’in evinin darbe manzarasını ağaçlar kapatıyor görünse de 5 bina yukarıdaki sokak başından köprü rahatlıkla görülebiliyor. Akşener, evinin yakınlığına rağmen hain girişime kayıtsız kalması nedeniyle eleştiriliyor.

Darbecilerin kuşattığı Atatürk Havalimanı’ndan çıkarak gelişmeleri Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun evinden izleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu gibi Meral Akşener de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yaklaşık bir kaç yüz metre mesafedeki evinden izlemeyi tercih ettiğini verdiği bir röportajda itiraf etmişti.

 MEÇHUL MİSAFİRİ İÇİN TEKNE İSTEDİLER
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Akşener, ulusal bir gazeteye verdiği röportajda “15 Temmuz gecesi neredeydiniz?” sorusuna, “Evimdeydim. Beylerbeyi’nde, Küplüce denilen yerde oturuyordum. Köprünün ayağına yakın bir yer” cevabını vermiş, “Tarihi eser bir evde oturuyoruz. Üst katında televizyon yok. Günlük çalışan bir kızımız var. Akşam eve misafir geldiğinde ikramı ben yaparım” demişti.

Darbe gecesi iki farklı ailenin misafirleri olduğunu açıklayan Akşener, “Çay, börek servisini yaptım. Telefonumun sadece WhatsApp’ı açıktı” ifadelerini kullandı. Akşener’in niçin sadece WhatsApp’ın açık olduğunu söyleme gereği duyduğu ise merak ediliyor. “Misafirlerimizden biri partimizin Genel İdare Kurulu üyesi Feridun Bahşi’ydi. Telefonuna köprüyle ilgili bir mesaj geldi. Herkes birbirini aramaya başladı. Hemen televizyonu açtık. Yoldan insanlar geçiyor, televizyonlarda bir gariplik var ama ne olduğu belli değil. Nihayetinde öğrendik” diyen Akşener, ikinci misafirinin kim olduğunu açıklamadı.

O KAĞITLARDA NE VARDI

16 Temmuz 2016 darbe girişiminin ertesi sabahı, darbenin bastırıldığının netleştiği anlarda, Meral Akşener’in evinin önündeki koruma polislerinin bulunduğu kulübenin yanında bir kişinin bazı kağıtları yaktığı görüntüler yayınlanmıştı. Yakılan kağıtların ne olduğu halen merak konusu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23