• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akşam yemeği - Etli pilav

Yeniakit Publisher
2021-12-06 15:47:00 - 2021-12-06 22:34:04
Akşam yemeği - Etli pilav

Etli Pilavı bu tarifle kolaylıkla yapabileceksiniz.

Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı et 
  • 1 çay bardağı su 
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su 

Yapılışı

Kuşbaşı et pilav tenceresine alınır. Bir çay bardağı su eklenir ve et iyice yumuşayana kadar haşlanır (tavuk eti için su konmadan kavrulur) Et suyunu iyice çektikten sonra, sıvı yağ eklenir. Tuz, karabiber atılıp kavrulur. Tereyağı ilave edilir, yağ eridikten sonra yıkanmış pirinç katılıp biraz kavrulur. 3 su bardağı su ilave edilir. Su kaynadıktan sonra, ocağın altı kısılır ve tencerenin kapağı kapalı olarak pirinç suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun.

 

 

   
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23