• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akit’e bir ödül daha!

Yeniakit Publisher
2020-01-12 10:20:00 - 2020-01-12 10:21:40
Akit’e bir ödül daha!

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikasının (Bem-Bir-Sen) 26. Kuruluş Yıl Dönümü ve 10. İbrahim Keresteci Basın Ödülleri Töreni” bu yıl Ankara’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin birçok yerinde emekçilerin haklı seslerini ortaya koyan ve birçok habere imza atmasından dolayı gazetemizin Ankara muhabiri Resul Ekrem Şahan ödüle layık görüldü.

 Yeni Akit  Ankara 

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikasının (Bem-Bir-Sen) trafik kazasında yaşamını yitiren sendikanın eski genel sekreteri adına verilen “İbrahim Keresteci Basın Ödülleri” sahiplerini buldu. Türkiye’nin birçok yerinde emekçilerin haklı seslerini ortaya koyan ve birçok habere imza atmasından dolayı gazetemizin Ankara muhabiri Resul Ekrem Şahan ödüle layık görüldü.

“Güçlü olacağız, büyük olacağız, diri olacağız”

Türkiye’nin bu kuşatma faaliyetlerini, Barış Pınarı Operasyonu ile terör koridoruna izin vermeyerek ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’yle imzaladığı mutabakat ile Doğu Akdeniz’deki planları bozarak bertaraf ettiğini dile getiren AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki dönemde yeni meydan okumalarla yeni sınamalarla karşı karşıya kalacağımızdan hiç şüphemiz yoktur. Güçlü olacağız, büyük olacağız, diri olacağız ve hep beraber kol kola, omuz omuza, ortak hedeflerle mücadele edeceğiz. Türkiye’nin bu coğrafyada ayakta kalmak için gününü gün eden eyyamcı politikalarla değil iddialı, iradesi olan güçlü politikalarla yoluna devam etme mecburiyeti vardır. Her alanda Türkiye bu güçlü duruşunu Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Allah’ın izniyle sürdürmeye kararlıdır” şeklinde konuştu.

Kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığı!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da, ülkenin demokratikleşmesinde, vesayetin tasfiye edilmesinde en omurgalı duruşu Memur-Sen’in gösterdiğini ifade ederek, “Memur-Sen, millet iradesinin güçlü olması noktasında, dar zamanda, zor zamanda adam gibi durarak, ‘kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığı’ sözünün altını çizdi” diye konuştu. Dünyanın her yerindeki haksızlıklara karşı hassasiyet gösterdiklerini de anlatan Yalçın, “Göz rengimiz farklı olsada gözyaşımız dünyanın her yerinde aynı”dedi.

Her zaman emekçilerin yanında olacağız!

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu ise 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden sonra Bem-Bir-Sen’in yetkili olduğu hizmet kolunda yaşanan sıkıntıları değinerek, “Yerel seçimlerden sonra el değiştiren belediyelerdeki memura, sözleşmeli personele, işçiye zulüm; emekçi kıyımı, emeği hiçe sayan zalim tavırlar ocakları söndürüyor, her geçen gün mağdur sayısını artırarak devam ediyor. Yıllarca hizmet etmiş insanlar ‘Mart’ın sonu bahar’ diyenler tarafından zemheride kapı dışarı ediliyor. Seçimin gülen yüzlerinin, usta senaristlerinin ikinci perdede makyajları dökülüyor, gerçek yüzlerini gösteriyor ve emekçilere reva gördükleri zulümle cellat olduklarını ispat ediyorlar. Sendikal baskı, yıldırma, sürgün, işten atma artık belediyelerde sıradanlaşıyor, sıradanlaşan bu kötülük; toplumsal birçok değeri öldürüyor. Milletimiz elbette bu zalimlerden vakti geldiğinde hesap soracaktır, ancak dün olduğu gibi bugün de adaletin acilen tecelli etmesi için mücadele ediyoruz. Türkiye’mizin neresinde olursa olsun kim haksızlığa uğramış olursa olsun biz her yerde emekçilerin yanında olacağız, onların sesi, sözü, hak aramada gücü, adalet talebinde çığlığı olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Keresteci’nin anısı Sri Lanka’da bir camide yaşatılıyor!

Gece demeden gündüz demeden hak arayışı için tüm görevlere koşan ve bir vazife yolunda trafik kazası geçirerek Hakk’a yürüyen Bem-Bir-Sen’in merhum Genel Sekreteri İbrahim Keresteci’nin anısının Bağcılar’daki bir ortaokulda, Sri Lanka’da bir camide yaşatıldığını ifade eden Uslu, “Bugün de 10. yıl olması hasebiyle daha bi anlamlı olan, açılışını gerçekleştirdiğimiz Prof.Dr. Muhammed Hamidullah Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kütüphanesinde yaşatılıyor. 53 ülkeden 120 misafir öğrencinin toplamda 300 öğrencinin eğitim gördüğü bu okulda İbrahim Keresteci’nin ismi yaşatılıyor ve Bem-Bir-Sen’in her üyesinin katkısı ve emeği bu tür hayır eserleriyle taçlanıyor” diye konuştu.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

DİLEK POLAT

SİZLERİN GENEL YAYIN YÖNETMENİ WE TÜM ÇALIŞANLARINIZ ÖDÜLÜ GERÇEK ANLAMDA HAK EDİYOR. HİÇBİR ŞART WE KOŞULDA RADİKAL KARARLARINIZDAN WE YOLUNUZDAN DÖNMEDİĞİNİZ GİBİ TAWİZ DE WERMEDİNİZ TAKDİRE ŞAAYANSINIZ...…….YOLUNUZ AÇIK OLSUN...…...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23