• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akit yazdı... O müdür görevi bıraktı

Yeniakit Publisher
2017-06-04 06:55:00 -
Akit yazdı... O müdür görevi bıraktı

Şırnak - Cudi Dağı bölgesindeki eşsiz asfaltit madenlerinin verimli kullanılamadığı ve birtakım kaçakçılar tarafından göz göre göre kaçırıldığı yönünde bilgiler içeren “Cudi’deki madenleri PKK mı işletiyor?” ve “Göz Göre Göre Soygun” başlıklı haberlerimizin ardından, ilgili maden sahasından sorumlu Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nda (TKİ) yönetim değişikliği yaşandı.

SELİM YAZICI / ANKARA Genel Müdür Mustafa Aktaş, emekliliğini isteyerek görevinden ayrılırken, yerine vekaleten Ömer Bayrak getirildi. Proje gereklerine aykırı hareketler, verimsiz işletmecilik ve yetersiz denetim faaliyetleri noktalarında Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) ile de birçok sorun yaşamakta olan TKİ’de, eski Genel Müdür Mustafa Aktaş döneminde birçok iş kazası meydana gelmiş, 301’i Soma’da olmak üzere yüzlerce işçi hayatını kaybetmişti.

Bu arada ‘kömür’ olmamasına rağmen ‘asfaltit’ maden sahalarını da bir dönem işleten ve bu işi ‘eline yüzüne bulaştırdığı’ konuşulan TKİ’nin başına gelecek yeni ismin belirlenmesi için ise Enerji Bakanlığı’nın çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Mustafa Aktaş’tan boşalan koltuğa vekalet edecek olan Ömer Bayrak’ın asaleten atanması olası görülmezken, TKİ’nin başına milli menfaatlere sadık, kömür çeteleriyle bağlantılı olmayan, yasalara riayet edecek ‘temiz’ geçmişi olan bir ismin getirilmesi bekleniyor.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23