• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti'den erken seçim açıklaması

Yeniakit Publisher
2017-12-19 14:26:00 - 2017-12-19 14:44:12

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
AK Parti'den erken seçim açıklaması

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop,"Erken seçim AK Parti gündeminde yok. Seçimlerin zamanında yapılmasını prensip olarak kabul ettik." dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, katıldığı canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Şentop'un serken seçim tartışmaları için, "Erken seçim AK Parti gündeminde yok. Böyle bir şey hiç konuşulmadı. Seçimlerin zamanında yapılmasını prensip olarak kabul ettik. Anayasal bir zorunluluk olmadığı sürece seçimleri zamanında yapıyoruz. Böyle bir gündem yok.Seçim kanunlarında değişiklikler yapılacak. İttifak tartışmaları için Türkiye'nin vakti var. Önümüzde uzunca bir zaman var, bunlar tartışılacak." ifadelerini kullandı.

Şentop sözlerine şöyle devam etti;

SEÇİM BARAJ TARTIŞMALARI

"Baraj başka ülkelerde de var. Türkiye'de nispeten biraz daha yüksek. Seçim sistemi bir bütün olarak konuşulmalı. Sadece barajı tartışmayı yeterli bulmuyoruz. Baraj konusu bir bütün olarak tartışılabilir."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23