• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti başkanlık sisteminde vaz geçecek mi?

Yeniakit Publisher
2021-09-30 13:18:00 - 2021-09-30 13:22:08
AK Parti başkanlık sisteminde vaz geçecek mi?

AK Parti başkanlık sisteminden vaz mı geçiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık sistemi son açıklaması ne oldu? soruları özellikle CHP, İYİ Parti ve HDP’nin oluşturduğu millet ittifakı ortaklarının başkanlık sistemini lavv edip parlamenter sisteme geçme hayalleri sonrası merak edilir oldu. Muhalefetten bazı isimlerin parlamenter sisteme AK Parti içindeki bazı isimlerin de istediği iddia edilmişti. Bu iddialar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık sistemine ilişkin son açıklaması merak ediliyordu. Erdoğan’dan son dakika başkanlık sistemi açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başbakanlık sistemi" iddialarına ilişkin, "Başkanlık sistemiyle inşallah yolumuza devam edeceğiz. Bizi yıllarca geride bırakmış olan eski vesayetçi sistemi tekrar denemenin anlamı yok." dedi.

Parlamenter demokrasiye dönüş olacak mı?

Erdoğan parlamenter sisteme ilişkin şunları söyledi: “Parlamenter demokrasiye dönüş noktasında asla böyle bir şey söz konusu değil. Başkanlık sistemini getiren bir iktidar kalkıp da muhalefetin kuyruğuna takılır mı? Böyle bir şey asla olamaz. Biz başkanlık sistemini getirdik ve bu yeni sistemden de memnunuz. Başkanlık sistemiyle inşallah yolumuza devam edeceğiz. Başkanlık sistemiyle aldığımız mesafe de ortadadır. Bizi yıllarca geride bırakmış olan eski vesayetçi sistemi tekrar denemenin anlamı yok. Eski sistem demek, yamalı bohça demektir. Eski sistem demek, sürekli koalisyon hükümetlerinin olması demektir. Eski sistem demek, kesinlikle sağlıklı bir yönetim biçiminin olmayışı demektir. Olay bu kadar basittir."

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23