• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahmet Çakar: Her kural hatasında maç tekrarlanmaz

Yeniakit Publisher
2020-01-29 13:05:00 -
Ahmet Çakar: Her kural hatasında maç tekrarlanmaz

Futbol yorumcusu ve eski hakemlerden Ahmet Çakar, Göztepe - Beşiktaş maçından yaşanan hakem iddiasına dair açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'in 19. haftasında Göztepe ile Beşiktaş arasında oynanan maç sonrası siyah beyazlılar kural hatası yapıldığı iddiasıyla TFF'ye başvuruda bulundu. Spor yorumcusu ve hakem hocası Ahmet Çakar konuyla ilgili Sabah Gazetesi'nde değerlendirmelerde bulundu. Çakar, kural hatasında maçın tekrar edilebilmesi için mağduriyetin olması gerektiğini dile getirdi.

''Her kural hatasında maç tekrarlanmaz''

"Toplumda yanlış bilinen bir husus var. Her kural hatasında maç tekrarlanmaz. Bir kural hatasında maçın tekrarlanabilmesi için öncelikle bu kural hatasından bir takımın mağdur olması icap eder. Yoksa bir kural hatası var diye maçı tekrar etmek söz konusu bile olamaz. Örneğin yıllar önce F.Bahçe-Rize maçında Rizesporlu Victoria, 80. dakikalarda ikinci sarı kartı gördü ama oyundan atılmadı. Dolayısıyla Rize yaklaşık 10 dakika 10 kişi oynaması gerekirken 11 kişi oynadı. Futbolun doğal nizamında bir kişi eksik oynamak ve 10 dakika sürenin kalması mağduriyet yaratır. Dolayısıyla maçın tekrarı doğruydu."

"Maç tekrarlanmamalı''

"Peki İzmir'de ne oldu? Hakem Hüseyin Göçek, kural hatası yaptı. Aklı eski uygulamaya gitti ve sakatlık için oyunu durdurup topu, topun olduğu yerden Göztepeliler'e verdi. Oysa ki hakem atışı Beşiktaş ceza alanı içinde olmalı ve top Beşiktaşlı oyuncunun önüne bırakılmalıydı. Tamam, bu bir kural hatası amaaaa Göztepeli, topu hakem atışından alıp direkt gol yapsa ya da ortaladığı topu biri kafayla tamamlayıp Göztepe yine golü atsa bu mağduriyet yaratır ve maçın tekrarını gerektirir. Oysa ki Göztepeli aldı, paslaşmalar oldu, o anda faul yapıldı, oyun durdu, baraj kuruldu, orta yapıldı ve öyle gol geldi. Şahsi fikrim bu kural hatası ile maçın tekrarlanmaması şeklinde."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ENGİN CAN

AHMET ÇAKAR DOGRU SÖYLUYOR VE ANLATIYOR. ERMAN TOROGLU İSE CAHİL.HEP KARIŞTIRIYOR YADA SALLIYOR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23