• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahıska Türkleri, yurt içinde ve dışında yardım seferberliği başlattı

Yeniakit Publisher
2020-04-22 13:38:38 -
Ahıska Türkleri, yurt içinde ve dışında yardım seferberliği başlattı

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar: - "Türkiye genelinde ve Azerbaycan'da gıda yardımına yarın inşallah başlayacağız. Rusya'nın değişik bölgelerinde yine yardım kampanyamız olacak. Kazakistan'da kampanyamız 15 gündür devam ediyor"

ERZİNCAN (AA) - Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yurt içinde ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine, ramazan öncesinde gıda yardımında bulunuyor.

DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na Ahıska Türkleri'nin de büyük destek verdiğini söyledi.

Kovid-19 salgını nedeniyle yurt içinde ve yurt dışında zor şartlarda hayatını sürdürmeye çalışan vatandaşlara ramazan öncesi yardım eli uzatmaya çalıştıklarını ifade eden Uçar, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın dünyaya örnek olan çalışmaları, genel başkanımız tarafından yurt içinde ve yurt dışında bulunan Ahıska Türkleri'ne de örnek gösterilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanımız Ziyatdin Kassanov bir çağrıda bulunmuştur. Türkiye'de ve yurt dışında yaşayan Ahıska Türkleri kampanyaya kısa sürede büyük ilgi göstererek bağışta bulundular. Bizler yine yurt dışında ve Türkiye'de oturan Ahıska Türkleri'ne ramazan öncesi gıda yardımı kampanyası başlattık. Erzincan Üzümlü ile Bitlis'in Ahlat ilçelerinin yanı sıra İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Denizli gibi birçok il de kampanyamızı eş zamanlı sürdürdü."

Uçar, dünyanın salgın nedeniyle olağanüstü bir dönemden geçtiğine işaret ederek, bu zorlu süreçte kendi halklarına destek olmak için kampanyayı başlattıklarını dile getirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu yardım kampanyasını yurt içinde ve yurt dışında 9 ayrı ülkede bulunan Ahıska Türkleri ve onların temsilcileri ile devam ettirdiklerini aktaran Uçar, "Türkiye genelinde ve Azerbaycan'da gıda yardımına yarın inşallah başlayacağız. Rusya'nın değişik bölgelerinde yine yardım kampanyamız olacak. Kazakistan'da kampanyamız 15 gündür devam ediyor. Allah ülkemizi korusun ve halkımızın en kısa zamanda rahat bir şekilde yaşayacağı sağlıklı günleri nasip etsin." diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23