• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Acur turşusu nasıl yapılır? Acur turşusu tarifi

Tezgahlar acurlarla dolup taşmaya başladı. Sağlık için son derece faydalı olan acurdan turşu hazırlamanız mümkün. İşte, merak ettiğiniz "Acur turşusu nasıl yapılır?" sorusunun cevabı...

Yeniakit Publisher
2019-10-09 18:08:00 -
Acur turşusu nasıl yapılır? Acur turşusu tarifi

Tezgahlar acurlarla dolup taşmaya başladı. Sağlık için son derece faydalı olan acurdan turşu hazırlamanız mümkün. İşte, merak ettiğiniz "Acur turşusu nasıl yapılır?" sorusunun cevabı... 

Acurun faydaları nelerdir?

Lifli yapısı nedeniyle acur bağırsak hareketlerini düzenler.

Lif yönünden zengin olan acur ayrıca uzun süreli tokluk hissi verir.

C Vitamini yönünden güçlü olan acur bağışıklık sistemini güçlendirir.

A vitamini içeren acur göz sağlığı için faydalıdır.

Acur içerdiği k vitamini sayesinde kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.

Düzenli tüketiminde acur kanı temizler.

Böbrek hastalıklarının tedavisinde acur son derece etkilidir.

 

Acur turşusu nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1 kilo acur
  • 8 diş sarımsak
  • Turşu suyu için;
  • 1 litre su sıcak su
  • Yarım su bardağı sirke
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Öncelikle işe turşu suyunu hazırlayarak başlayın.

Kaynattığınız bir litre suyun içerisine tuz, şeker, sirke ve limon suyunu ekleyip karıştırın

Turşu suyu soğurken siz acurları temizleyebilirsiniz.

Acurları yıkayın ve uçlarını derin olmayacak şekilde kesin.

Ardından kürdanla acurların üzerine 3-4 adet delik açın.

Derince bir kavanoza ya da iki ayrı kavanoza önce sarımsakları ardından acurları dizin.

Sonrasında turşu suyunu doldurup, kapağı sıkıca kapatın.

Yaklaşık 10-12 gün sonra turşunuz hazır olacaktır.

Kolay gelsin.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ciran

midyatta acurlar 1 temmuz itibarıyla tezgahlara girmeye başlıyor. ve kaliteli yapıldığı takdirde dünyanın en güzel turşusu elde edilebilir. bunun için 1 su bardağı salamıralık tuz ve 13 su bardağını karıştırıyoruz. yani 1 e onuç oranında tuza su katıyoruz. ve 2,5 litrelik kola şişesinde kuruyoruz bu turşuları. 4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kişniş, isteği göre 2 adet sivri acı biber ve iki küp şeker ekleyip turşuyu bu şekilde kurmuş oluyoruz .afiyet olsun
  • Yanıtla

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı