Acur turşusu nasıl yapılır? Acur turşusu tarifi

Tezgahlar acurlarla dolup taşmaya başladı. Sağlık için son derece faydalı olan acurdan turşu hazırlamanız mümkün. İşte, merak ettiğiniz "Acur turşusu nasıl yapılır?" sorusunun cevabı...

09 Ekim 2019 Çarşamba 18:08
Acur turşusu nasıl yapılır? Acur turşusu tarifi

Tezgahlar acurlarla dolup taşmaya başladı. Sağlık için son derece faydalı olan acurdan turşu hazırlamanız mümkün. İşte, merak ettiğiniz "Acur turşusu nasıl yapılır?" sorusunun cevabı... 

Acurun faydaları nelerdir?

Lifli yapısı nedeniyle acur bağırsak hareketlerini düzenler.

Lif yönünden zengin olan acur ayrıca uzun süreli tokluk hissi verir.

C Vitamini yönünden güçlü olan acur bağışıklık sistemini güçlendirir.

A vitamini içeren acur göz sağlığı için faydalıdır.

Acur içerdiği k vitamini sayesinde kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.

Düzenli tüketiminde acur kanı temizler.

Böbrek hastalıklarının tedavisinde acur son derece etkilidir.

 

Acur turşusu nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1 kilo acur
  • 8 diş sarımsak
  • Turşu suyu için;
  • 1 litre su sıcak su
  • Yarım su bardağı sirke
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Öncelikle işe turşu suyunu hazırlayarak başlayın.

Kaynattığınız bir litre suyun içerisine tuz, şeker, sirke ve limon suyunu ekleyip karıştırın

Turşu suyu soğurken siz acurları temizleyebilirsiniz.

Acurları yıkayın ve uçlarını derin olmayacak şekilde kesin.

Ardından kürdanla acurların üzerine 3-4 adet delik açın.

Derince bir kavanoza ya da iki ayrı kavanoza önce sarımsakları ardından acurları dizin.

Sonrasında turşu suyunu doldurup, kapağı sıkıca kapatın.

Yaklaşık 10-12 gün sonra turşunuz hazır olacaktır.

Kolay gelsin.

Kelek turşusu nasıl yapılır? Kelek turşusu tarifi

Akit Youtube Kanalına Abone Ol

Haftanın Özeti

www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.
Haber Tarihi: 09 Ekim 2019 Çarşamba 18:08

YORUM YAZ

  • ciranciran4 gün önce
    midyatta acurlar 1 temmuz itibarıyla tezgahlara girmeye başlıyor. ve kaliteli yapıldığı takdirde dünyanın en güzel turşusu elde edilebilir. bunun için 1 su bardağı salamıralık tuz ve 13 su bardağını karıştırıyoruz. yani 1 e onuç oranında tuza su katıyoruz. ve 2,5 litrelik kola şişesinde kuruyoruz bu turşuları. 4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kişniş, isteği göre 2 adet sivri acı biber ve iki küp şeker ekleyip turşuyu bu şekilde kurmuş oluyoruz .afiyet olsun

Günün Özeti

Günün Karikatürü

13 Ekim 2019