• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Açık Kapı yardım başvurusu nedir, nasıl yapılır? Başvuru e-devlet’ten de yapılabilecek

Yeniakit Publisher
2020-04-07 15:24:00 -
Açık Kapı yardım başvurusu nedir, nasıl yapılır? Başvuru e-devlet’ten de yapılabilecek

Açık Kapı yardım başvurusu ile ihtiyaç sahibi birçok kişi ilgili kurumlara başvurularını gerçekleştirebilecek. İçişleri Bakanlığı’nın bir hizmeti olan Açık Kapı için başvurular kurumun kendi internet adresinden ya da e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Peki, Açık Kapı nedir, nasıl başvuru yapılır?

e-Devlet Açık Kapı yardım başvurusu corona virüsü tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahibi kişilere destek verilen alanlardan biri olacak. Dileyen kullanıcılar başvuru işlemlerini gerçekleştirecek. Yapılan değerlendirme sonrasında ise kişinin ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilirse gerekli yardımlar yapılacak. Peki, yardım başvurusu nasıl yapılacak?

Açık kapı başvurusu nasıl yapılır?

e-Devlet şifresi olduğu takdirde direkt olarak “e-devlet ile başvuru yap” seçeneği işaretlenebilir. e-Devlet şifresi bulunmayan kişilerse “başvuru yap” butonuna tıkladıktan sonra karşılarına çıkan ekran üzerinden TC kimlik numaraları, ad, soyad ve annesinin evlenmeden önceki soyadının ilk ve son harfi ile cep telefonu bilgilerini girerek onay kodunu alarak başvuru işlemlerini başlatabilirler.

Açık kapı nedir?

Bu hizmet vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur.

Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan kurum birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23