• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Acıbadem kurabiyesi: Dışı çıtır, içi yumuşacık! Bir kere deneyince bağımlısı olacağınız o lezzet ne!

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Acıbadem kurabiyesi: Dışı çıtır, içi yumuşacık! Bir kere deneyince bağımlısı olacağınız o lezzet ne!

Acıbadem kurabiyesi damakta eriyen bir lezzet şöleni. Bademin kendine özgü aromasıyla taçlanan bu efsanevi tat, ustaların maharetli ellerinde kusursuz kıvama ulaşıyor. Genellikle odun fırınlarında pişen ya da nesilden nesile aktarılan reçetelerle hazırlanan acıbadem kurabiyelerinin en iyilerinden. Pastanede kurabiye demeden önce bu tarife bakmalısınız.

Acıbadem kurabiyesi badem ve fındık unuyla da geleneksel tarifle hazırlanıyor

Acıbadem Kurabiyesi!


Malzemeler:135 gr badem (badem, fındık da kullanabilirsiniz)

3 adet yumurta akı
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
3 damla limon suyu

Yapılışı:135 gram badem robotta çekilip yarısı tencereye alınır. Tencere ocağın en küçük gözüne koyulur. Bademlerin üzerine 3 yumurtanın akı ve 1 su bardağı şeker eklenir. Kısık ateşte yaklaşık 13-15 dakika, şeker eriyene kadar devamlı karıştırılır. Kalan bademler de eklenip yaklaşık 6-7 dakika daha karıştırılır. Kurabiye harcı ocaktan alınır ve pişirmeyi durdurmak için tencerenin tabanı soğuk suya tutulur. Kurabiye harcının üzerine 3 damla limon suyu sıkılır ve 1 tatlı kaşığı nişaşta eklenip karıştırılır. Hazırlanan harç, yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1’er tatlı kaşığı kadar dökülerek yerleştirilir. Üzerlerine 1’er tane badem koyulur. Kurabiyeler önceden 140 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kuruyana kadar pişirilir. 

Kurabiyelerimizi oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.

 

Afiyet olsun.


Acıbadem Kurabiyesi (Yapım Aşamalı Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

250 gr badem tozu (2 buçuk su bardağı)
350 gr toz şeker (1+ 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
200 gr yumurta akı (Yaklaşık 6 adet yumurta)
2 yemek kaşığı limon suyu

 


Acıbadem Kurabiyesi (Yapım Aşamalı Pastane Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

Badem tozu, toz şeker ve yumurta aklarını orta boy bir tencereye alın.
Çırpıcı ile karıştırın.
Tencereyi ocağa alın, kısık ateşte 10 dk. kadar karıştırarak pişirin. Hep karıştırın yoksa hemen yanmaya başlar. (karıştırdığınızda yayılması 10-15 saniye kadar sürüyorsa kıvamı olmuş demektir. Daha kısa da sürebiliyor)
Hamuru mixerin spatula ucu ile karıştırarak veya tezgaha yayarak soğutun. O arada limon suyu ilave edin. Krema sıkma torbasına alın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 2-3 cm aralıklarla 3cm çapında sıkın.
160 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.

Fırından alınca kurabiyeler yerinde olan yağlı kağıdı nemli bezin üzerine alın ve 20 dk. beklettikten sonra tüketin.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23