• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'ye tepki gösterdiler: Kardeş Türkiye'ye uygulanan ambargoları kınıyoruz

Yeniakit Publisher
2020-12-16 16:26:00 -
ABD'ye tepki gösterdiler: Kardeş Türkiye'ye uygulanan ambargoları kınıyoruz

Hamas, ABD yönetiminin, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemine sahip olması sebebiyle yaptırım uygulamasını kınadı.

Hamas, ABD yönetiminin, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemine sahip olması nedeni ile yaptırım uygulamasını kınadı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi ve Arap ve İslam Devletleriyle İlişkiler Bürosu Başkanı İzzet er-Raşak, "Kardeş devlet Türkiye'ye S-400 sebebiyle uygulanan ambargoları bir kez daha kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ulusal güvenliğini tehdit eden tehlikelere karşı çeşitli savunma sistemlerine sahip olmasının Türkiye'nin hakkı olduğunu belirten Raşak, Türkiye ile tam bir dayanışma içerisinde olduklarını bildirdi.

ABD'nin Arap ve İslam devletlerine karşı yürüttüğü ambargo politikasının bu ülkelerin kendi askeri gücünü oluşturmasına engel olamayacağını söyleyen Raşak, "ABD yönetimi İsrail söz konusu olduğunda ise çifte standart uyguluyor. İsrail, Filistin halkına, topraklarına ve kutsallarına yönelik düşmanlık ederken, ABD işgal güçlerini mali ve askeri olarak destekliyor." dedi.

Ne olmuştu?

ABD, Rusya'dan S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye'ye dün bazı yaptırımlar uygulama kararı almıştı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Başkanlık yetkililerinden Mustafa Alper Deniz, Serhat Gençoğlu ve Faruk Yiğit'in yaptırım listesine eklendiği bilgisi paylaşılmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, ABD yaptırımlarını eleştirerek "(ABD yaptırımları) Elimizin tersiyle ittik. Bu, milli meseledir. Hepimiz bu dik duruşu, onurlu duruşu göstereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mehmet soylu

bi de kendi savunma sistemimizi yapsak varyaaaa, dadından yinmez 

cezmi Yıldırım

Hey vampir Amerika alışkınsın ya mazlumları sümürmeye zayıf ülkelerin kaynaklarını sömürmeye alışmışsınız ya. karşınızda aize boyun rğip diz çökecek bir ülke yoktur .Nato üyesi olan ülkeyiz sana ne oluyor. Tütk Devletinin S 400 füzeleri seni niye rahatsız ediyor .Bizde bir söz var it korktuğu büke ürermiş. Belliki Türkiyeden tırsıyorsun ülkemiz hiç bir ülkeye asla ve kata boyun eğmez elinden geleni arkana korsan namertsin .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23