• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'nin yaptırımları sonrası savaşın ayak sesleri! Ordu körfeze sevk edilecek

Yeniakit Publisher
2018-11-06 17:49:00 - 2018-11-06 17:50:53

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
ABD'nin yaptırımları sonrası savaşın ayak sesleri! Ordu körfeze sevk edilecek

Amerika Birleşik Devletleri'nin İran'a yönelik yaptırımları hayata geçirmesinin ardından Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, açıklamalarda bulundu. Sisi, Mısır ordusunun İran'dan gelecek doğrudan tehditlere karşı Basra Körfezi ülkelerine sevk edileceğini duyurdu.

ABD'nin İran'a yeni yaptırımları devreye sokmasıyla, Orta Doğu'da taşlar yerinden oynadı.

Mısır'da darbeyle işbaşına gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, ordunun Basra Körfezi ülkelerini korumaya gideceğini duyurdu. Sisi'nin sözünü ettiği İran'dan gelecek doğrudan tehdit, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn gibi ülkeleri kapsıyor.

Sisi'nin sözleri, Kahire yönetiminin favori gazetesi Youm7'de yayınlandı.

Mısır, Orta Doğu'daki müttefikleri Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn ile halihazırda iç savaş ülkesi Yemen'de İran destekli Husilere karşı savaşıyor. Suudi Arabistan'ın başını çektiği koalisyon, Yemen'deki mevzileri hava saldırılarıyla bombardımana tutuyor.

Mursi’yi askeri darbeyle devirdi

Hüsnü Mübarek'in 2011 yılında devrilmesiyle yeni bir dönemin başladığı Mısır'da, demokratik seçimlerde Müslüman Kardeşler'in adayı Muhammed Mursi cumhurbaşkanı seçildi.

Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı olan Sisi, Mursi’yi askeri darbeyle devirdi. Ülkenin en güçlü adamı olan Mareşal Sisi, Mayıs 2014'te yapılan tartışmalı seçimlerde cumhurbaşkanı oldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23