• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD’nin yaptırım tehdidi sonuç verdi! S-400'lerden sonra Patriot satın aldılar

Yeniakit Publisher
2020-02-11 11:47:00 - 2020-02-11 11:51:16
ABD’nin yaptırım tehdidi sonuç verdi! S-400'lerden sonra Patriot satın aldılar

Rusya ile S-400 anlaşması imzalayan Hindistan, ABD tarafından yaptırım tehdidiyle karşı karşıya gelmişti. ABD, flaş bir karar alarak Hindistan'a 2 milyar dolar Entegre Hava Savunma Silah Sistemi'nin (IADWS) satışını onayladı.

Rusya ve Hindistan, 2018 yılında 5 adet S-400 bataryasının tedarikini öngören 5.3 milyar dolarlık bir anlaşma imzalamış, ABD ise bu anlaşmadan dolayı Hindistan'ı yaptırım ile tehdit etmişti. Ancak ABD, Hindistan'a yaklaşık 2 milyar dolar Entegre Hava Savunma Silah Sistemi'nin (IADWS) satışını onayladığını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan'a, 1,867 milyar dolarlık bir maliyetle Ulusal Gelişmiş Yerden Havaya Füze Sistemi (NASAMS) adı verilen Entegre Hava Savunma Silah Sistemi'nin (IADWS) Yabancı Askeri Satışını onayladı.

Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA), Bu programa katılan ana yüklenicilerin Raytheon Corporation ve Kongsberg Defense and Aerospace olduğunu ve 7 Şubat 2020'de Kongreye bu olası satışı bildiren gerekli sertifikayı verildiğini açıkladı.

Anlaşmanın detayları

Hindistan bu savunma ekipmanlarını, hava saldırılarının oluşturduğu tehditlere karşı mevcut hava savunma mimarisini genişletmek için kullanmayı planlıyor.

Anlaşmaya göre Hindistan Hükümeti aşağıdakilerden oluşan bir Entegre Hava Savunma Silah Sistemi (IADWS) satın alacak: 5 adet AN / MPQ-64Fl Sentinel radar sistemi, 118 adet AMRAAM AIM-120C-7 / C-8 füzeleri, 3 adet AMRAAM Rehberlik Bölümü, 4 adet AMRAAM Kontrol Bölümü ve 134 Stinger FIM-92L füzesi.

Ayrıca 32 det M4A1 tüfek; 40.320 M855 5.56mm kartuşlar. Portatif Uzak Terminaller; Elektrikli Optik / Kızılötesi (EO / IR) Sensör Sistemleri. AMRAAM Gelişimsel Olmayan Madde-Havadaki Enstrümantasyon Üniteleri (NDIAIU). Çoklu Spektral Hedefleme Sistemi-Model A (MTS-A). Yüksek Mobilite Başlatıcıları (HML); Çift Montajlı Stinger (DMS) Hava Savunma Sistemleri, Araç Üstü Stinger Rapid Ranger Hava Savunma Sistemleri, İletişim ekipmanları; araç kitleri; test, eğitim ve bakım.

Bu ekipmanlardan oluşan hava savunma sisteminin tahmini toplam maliyetinin 1.867 milyar dolar olduğu bildirildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gocasolak

O paraya füze üretim fabrikası kurulup üretimi yapılır.

irfan gençer

Beyin yoksa, yani bilgi yoksa, paranın olması bi işe yaramaz. Onun için beyinleri cezbedecek sistem kurmalıyız ki, kaçmasınlar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23