• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AB'den, Yahudi terörüne uyarı: Yaptığı gönderme dikkat çekti! Sıcak gelişme

Yeniakit Publisher
2023-11-01 13:30:00 - 2023-11-01 13:48:14
AB'den, Yahudi terörüne uyarı: Yaptığı gönderme dikkat çekti! Sıcak gelişme

İsrail-Filistin savaşı devam ederken AB harekete geçti! Yahudi yerleşimci terörü konusunda çok önemli kritik düzenleme istiyor ve AB yetkilileri konu hakkında uyarılarda bulundu. Savaşta vatandaşlara eziyet edilirken görülmemiş olaylar ile ortaklık yanıyor, bölgede sıcak gelişme haberleri geliyor. AB resmen dünyaya ilan etti, o haber geldi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in ofisinden yapılan açıklamada, “Batı Şeria’da artan yerleşimci terörü çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine ve Filistinli toplulukların evlerini terk etmek zorunda kalmasına yol açmıştır.” hatırlatması yapıldı.

İsrail’in, Batı Şeria’daki sivilleri aşırılık yanlısı yerleşimci şiddetinden koruma, failleri sorumlu tutma ve İsrail ordusunun müdahale etmesini sağlama görevi bulunduğu vurgulanan açıklamada, bunun yasal bir yükümlülük olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Bu durum Gazze’de zaten trajik olan durumu daha da trajik hale getirmekte ve çatışmanın tehlikeli bir şekilde tırmanması riskini artırmaktadır. Bundan ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır.” değerlendirmesinde bulunuldu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 126’ya yükselmişti.

İsrail güçlerinin korumasındaki Yahudi yerleşimciler, 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere ve mülklerine yönelik yüzlerce saldırı düzenledi. 

Öte yandan  İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde çok sayıda sivilin bulunduğu Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik saldırısını protesto için işgal altındaki Batı Şeria'da kapsamlı greve gidildi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

m.n.

Bir taraftan fiili olarak bebeklerin daha fazla öldürülmesine destek verirken, diğer taraftan işin yazılı ve diplomatik tarafında insancıl gözükmeye çalışıyorlar. Tarihlerine de sadece bu yazılı sahtekar kısmı alacaklar. Bunlar hayvanlardan da aşağılık.

İsmail

Ey insanlık yahudiler insanlık için nekadar tehlikeli olduğunu görün sora dizedeki çok geç olur.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23