• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den PKK ile politik süreç çağrısı

Yeniakit Publisher
2015-12-22 16:02:00 -
ABD'den PKK ile politik süreç çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Kirby, Türkiye'nin PKK ile yeni bir müzakere süreci başlatması gerektiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Türk hükümeti ile PKK arasında politik bir süreç başlatılması" çağrısında bulundu.

Kirby, başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında Türkiye’de Güneydoğu’da son günlerde yoğunlaşan çatışmalar ve sokağa çıkma yasaklarına değindi. Kirby, “Türk hükümeti ile PKK arasında politik bir süreç başlatılmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

John Kirby, basın toplantısında “Haberleri görmekteyiz. Türk hükümeti ile PKK arasında politik bir süreç başlatılmasını umuyoruz, tüm Türklere adalet ve kalıcı bir barış getirmek için, Türkiye’nin güvenlik önlemleri alması gerektiğini anlıyoruz. Ancak sivilleri korumak ve hukuksal sorumluluklarını yerine getirmek için de gerekli önlemleri de almalı” ifadelerini kullandı.

Kaynak:AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23