• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD saldırısında 32 Kübalı asker öldü: Venezuela’dan taziye mesajı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
ABD saldırısında 32 Kübalı asker öldü: Venezuela’dan taziye mesajı

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti, ABD’nin Venezuela’ya yönelik saldırısı sırasında işbirliği ve savunma görevlerinde bulunan 32 Kübalı savaşçının hayatını kaybetmesi nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti, ABD tarafından gerçekleştirilen askeri saldırıda hayatını kaybeden 32 Kübalı asker için resmi taziye mesajı yayımladı. Resmi bildiride, söz konusu askerlerin, Venezuela ile Küba arasında yürütülen savunma ve iş birliği görevleri kapsamında görevde bulundukları açıklandı.

Venezuela hükümetinin yayımlamış olduğu resmi bildirinin tamamı şöyle; "Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti, görevlerini yerine getirirken hayatlarını feda eden 32 Kübalı savaşçıyı anarak saygı duruşunda bulunur. Bu askerler, iş birliği ve savunma görevleri çerçevesinde, 3 Ocak 2026 sabahının erken saatlerinde Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin Venezuela topraklarına karşı gerçekleştirdiği suç niteliğindeki ve aşağılık saldırının bir sonucu olarak yaşamlarını yitirmiştir.


Bu personel, egemen devletler arasında yürütülen iş birliği çerçevesinde faaliyet göstermekte olup, kurumsal koruma ve savunma görevlerini yerine getiriyordu. Görevleri esnasındaki tutumları, cesaret, disiplin ve barış ile bölgesel istikrara olan sarsılmaz bağlılıkla öne çıkmıştır.

Venezuela halkı ve Bolivarcı Venezuela Hükûmeti, Küba Devrimci Hükûmeti ile en derin dayanışmasını ifade ederek, Küba Cumhuriyeti Başkanı Miguel Díaz-Canel Bermúdez ile Küba Devrimi’nin tarihî liderlerinden Ordu Generali Raúl Castro Ruz’a destek ve kararlı duruşları için içten teşekkürlerini sunar. Venezuela ayrıca Küba Silahlı Kuvvetleri’ne kardeşçe bir kucaklaşma ve yaşamını yitiren savaşçıların ailelerine taziye mesajı iletir. Gösterilen bu fedakârlık, iki ülke arasında tarihsel kardeşlik, egemenlik ve ortak mücadele bağlarını daha da güçlendirmektedir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ŞeyhŞamil

Demek Katilyahu dünya enternasyonal çifte vatandaş Yahudi casusları teşkilatı Venezuela şubesinden hemencecik varlıklarını sayılarını silahlarını yerlerini toplu halde bulundukları saati ne yedikleri içtiklerini eniştesi Trump 'a geçen hafta dosya halinde vermiş. Beyaz Saray kapısında herzamanki gibi pispis sırıtıp bu mekanların sahibi benim pozu vermesi Venezuela nedeniyleymil iblisin.Bu başarıya. Yahudi tüccar hinliğiyle ödül olarak Suriye İran Somaliland Yemen ve Kıbrıs'ta da birşeyler koparmıştır yüzdeyüz. Önümüzdeki haftalarda çıkar foyası..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23