• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD işgaline Türkiye'den sert tepki

Yeniakit Publisher
2019-11-09 17:04:00 - 2019-11-09 17:23:08
ABD işgaline Türkiye'den sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyinde bulunan petrol sahalarına sinsi bir şekilde yerleşmesine ve bu alanlarda terör örgütü PKK/YPG'nin kullanılmasına çok sert tepki gösterdi. Çelik, "Suriye halkına ait kaynaklar üzerinde mülkiyet hakkı ilan etmek asıl işgalciliktir" dedi.

Suriye'de iç savaş ve kaos devam ederken ABD, terör örgütlerini maşa olarak kullanarak hiç bir hak iddia edemeyeceği petrol yataklarını işgal etmiş durumda. Türkiye, Suriye'de terör örgütlerinin kullanılarak amaçlanan hain planları bozmaya yönelik adımlarını kararlılıkla sürdürürken, NATO müttefiki ülkeler terör örgütlerine kanat gererek kendi amaçlarına ulaşmak için Suriye halkının hakkını gasp etmeye devam ediyor.

Son günlerde ABD askerlerinin Türkiye sınırlarına da çok yakın olan petrol sahalarındaki hareketliliği ise bu durumun en büyük kanıtı niteliğinde. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suriye'deki yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunarak çok sert tepki gösterdi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Birileri demokrasi tarihinin tüm kazanımlarını tahrip etmeye kararlı gözüküyor. İsimsiz bazı kaynaklar hergün Suriye petrolleri hakkında yeni bir açıklamada bulunuyor. Suriye’deki petrolün SDG’ye kulandırılacağını söylüyorlar.

Suriye halkına ait kaynaklar üzerinde mülkiyet hakkı ilan etmek asıl işgalciliktir. Üstelik bu işgalcilik DEAŞ ve PKK gibi terör örgütleri tarafından gerçekleştirildi.

Terörden yana olduklarını bir kez daha gösterdiler

Terör örgütleri Suriye halkına ait kaynaklara el koydu. Tarihi eserleri yağmaladı. Petrol başta olmak üzere kaynakları sattı. Bunu DEAŞ, PKK, YPG, PYD, SDG tüm terör örgütleri yaptı.Terör insanlık suçlarını işlerken aynı zamanda halka ait kaynakları tahrip eder.Çünkü bir projedir
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İsimsiz bazı yetkililer bazı devletler adına konuşuyor. Suriye halkına ait kaynaklar üzerinde kanunsuz hak iddia ediyorlar. Ve bu kaynakları terör örgütü SDG’ye kullandıracaklarını söylüyorlar.

PKK herkesin terör örgütü olarak kabul ettiği bir yapı. Bu terör örgütünün etiketlerinden biri de SDG. Buna Suriye halkının kaynaklarını aktaracaklarını söyleyenler, Suriye halkına karşı terörden yana olduklarını bir kere daha tescil etmiş olurlar.

Tüm bunlar, Ortadoğu halklarının gördüğü en vahşi ve insanlık dışı projelerin PKK/YPG/PYD/SDG üzerinden kurgulandığını tekrar gösteriyor. Bu yapı, tüm halkların düşmanıdır.

İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük tehdit

Demokratik devletler DEAŞ’ı yenmeye odaklanırken teröre yeniliyor. Çünkü DEAŞ’la mücadele ederken bir başka terör örgütüne destek veriyorlar. Bir terör örgütünü yenerken, teröre yenilmek budur. Demokrasilerin İkinci Dünya Savaşı sonrası karşı karşıya kaldığı en büyük tehdit budur

Ne olmuştu?

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman, ABD askerlerinin koruduğu Suriye'deki petrol sahalarından elde edilecek gelirin terör örgütü PKK/YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu SDG'ye verileceğini söylemişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Deli misin be deli misin

Yani akit pes diyorum. Yıllarca Erbakan hocayı takip etmiş bir kesimin gazetesi olarak böyle bir başlık atmanız çok tuhaf. Usa bir kez daha teröre desteğini açık etmiş! Vay be! Usa ortadoğu politikasını zaten hep terör üzerine oturtmuştur. Kaç kez daha bu desteği belli etmesi gerekiyor? Teröre destek verdiğini bir kez daha anlamakla ne olacak? Sürekli anlıyoruz zaten.

Serkan 34

Hadi ordan neden operasyonu durdurdunuz neden inlerine girmediniz artik bos laflara gerek yok ya girip tam temizlican yapamiyorsan susucan.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23