• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD ile 'geçici ateşkes' sağlandı! Terör örgütü elebaşı Mazlum Kobani'den ilk açıklama geldi

Yeniakit Publisher
2019-10-17 23:45:00 -
ABD ile 'geçici ateşkes' sağlandı! Terör örgütü elebaşı Mazlum Kobani'den ilk açıklama geldi

Terör örgütü PKK'nın yan oluşumu Suriye Demokratik Güçleri'nin sözde yetkili ismi Mazlum Kobani, ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşmayı kabul ettiklerini duyurdu.

Terör örgütü Suriye Demokratik Güçleri'nin sözde lideri Mazlum Kobani, ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşmayı kabul ettiklerini ve başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Halil ise Suriye’nin kuzeyinde çatışmaların durmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Al Arabiya’ya konuşan Halil, olası bir saldırı durumunda YPG’nin kendisini savunacağını söyledi.

Esed'in danışmanından açıklama

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında yürütülen müzakerelerin ardından Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nda geçici ateşkes sağlanmasına ilişkin Esed'in danışmanından da bir değerlendirme geldi. Esed’in danışmanı Buseyna Şaban, anlaşmanın muğlak olduğunu söyledi. Suriye Demokratik Güçleri konusunda önemli adımlar atıldığını belirten danışman, tüm konuların bir anda çözülmesinin gerekmediğini dile getirdi. Esed’in danışmanı ayrıca Suriye’de Kuzey Irak’taki gibi bir oluşuma Şam’ın izin vermeyeceğini söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

emekli çavuş

....ÇAKAL....ÇIKMIŞ ZIRVALIYOR

Vatan

4 bin terörist gebermistir kesin.artik nefesimizi hissedin çapulcu pkkypg bu dünyada size yer yok.esad da sizi içinde sindirecek
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23