• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD dönüşü ilk yazı! Trump'ın hedef aldığı Hilal Kaplan, o detaya dikkat çekti

Yeniakit Publisher
2019-11-15 13:52:00 -
ABD dönüşü ilk yazı! Trump'ın hedef aldığı Hilal Kaplan, o detaya dikkat çekti

Sorduğu soru nedeniyle ABD Başkanı Trump'ın hedef aldığı Hilal Kaplan ABD dönüşü ilk yazısını kaleme aldı. İşte Kaplan'ın "Vermiş olduğumuz rahatsızlıktan gurur duyarız" başlıklı o yazısı...

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’a sorduğu soru, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirilen ortak basın toplantısına damga vurmuştu. Kaplan, ABD dönüşü "Vermiş olduğumuz rahatsızlıktan gurur duyarız" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında sorduğu sorunun önemine dikkat çeken Kaplan şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin tezleri için önemli bir fırsattı"

Başkan Erdoğan'ın, ABD Başkanı Trump ile basın toplantısını, dünya basını yakından takip ediyor ve ABD medyasının önemli kısmı canlı yayınlıyordu.

Dolayısıyla Türkiye'nin tezlerinin, YPG yanlısı haber yapan yabancı kanallarda duyurulması için önemli bir fırsattı.

Ben de söz istedim ve şu soruyu sordum:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Sayın Başkan, Obama'nın hatalı dış politikasının yükünü miras aldınız.
Bu hatalardan biri de ABD tarafından terör örgütü kabul edilen PKK ve onun Suriye kolu YPG ile ABD'yi ittifaka sokmasıydı. Gördüğüm kadarıyla siz bu hataları telafi etmeye çalışıyorsunuz ama YPG elebaşı, kod adı Mazlum Kobani olan teröristi de Beyaz Saray'a davet ettiniz. Kendisi 164 asker ve 48 sivilin ölümüyle sonuçlanan, Türkiye'ye yönelik en az 18 terörist saldırıdan sorumludur. Başkan Erdoğan'la bugünkü görüşmeniz sonrasında hâlâ onu Beyaz Saray'a davet edecek misiniz, ki bu Türk milleti için oldukça gücendirici ve üzücü olacaktır."

Soru bu. Nitekim toplantıdaki YPG karşıtı tek soru oldu. Ancak YPG-FETÖ işbirliğiyle, Trump'ın sözünü kasten yanlış tercüme edip bağlamından çıkararak saldırmaya çalışmışlar.

Soru sormasak, "Uçaktaki gazeteciler ne işe yarar?", Trump sorumdan memnun kalsa, "ABD Başkanı'na yağ çekti" diyeceklerdi.

Trump'ın zorlandığı bir soru sorduysak ne mutlu bize; amaç da buydu zaten. Terör destekçilerine verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü gurur duyarız.

Aktütün'den Reşadiye'ye, Merasim Sokak'tan Vodafone Arena saldırısına değin tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onları unutmayacağız, unutanlara hatırlatacağız.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yaren

Hilâl kaplan

ERSİN

TRUMP'I CAN EVİNDEN VURDU
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23