• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

6 uçak daha yollayacak

Yeniakit Publisher
2014-11-20 01:16:00 -
6 uçak daha yollayacak

Fransa, IŞİD ile mücadele çerçevesinde bölgeye 6 uçak daha yollayacak.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, parlamentoda yaptığı konuşmada, IŞİD hedeflerini vurmak için Mirage tipi 6 uçağın Ürdün'de konuşlandırılacağını açıkladı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Gilles Jaron da operasyonlarda zaman kaybetmemek için uçakların Ürdün'de konuşlandırılmasına karar verildiğini belirtti.

Uzmanlar ise merkez olarak Ürdün'ün seçilmesinde mali nedenlerin de olabileceği görüşünde. Zira IŞİD'e yönelik operasyonlara eylülde başlanmasına karşın maliyetinin Fransa'ya 605 bin avrodan fazla olacağı tahmin ediliyor.

İsmini Irak'ın kuzeyinde etkili olan Chammal rüzgarından alan Fransa'nın yürüttüğü Chammal operasyonunda, 700'den fazla askerin görev aldığı biliniyor.

Fransa, hali hazırda operasyona 9 Rafael tipi uçakla katılıyordu. Fransa'nın, IŞİD'e karşı mücadelede uçak sayısı 15'e çıkmış olacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23