• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

5G iddiası Youtube'u harekete geçirdi

Yeniakit Publisher
2020-04-06 18:57:00 -
5G iddiası Youtube'u harekete geçirdi

Video paylaşım platformu Youtube, koronavirüsün 5G ile yayıldığını iddia eden videoları, yayın politikasını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırma kararı aldı.

Son zamanlarda ortaya çıkan koronavirüs salgınının 5G ile yayıldığına dair iddialar, video paylaşım platformu Youtube'u da harekete geçirdi. Youtube, tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüs salgınının 5G ile yayıldığını iddia eden videoları kaldırma kararı aldığını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, bu şekilde oluşturulan içeriklerin, yayın politikalarını ihlal ettiği gerekçe olarak gösterildi.

Koronavirüs salgını ile ilgili sahte bilgilerin yayılmasını önlemek amacıyla birçok adım atan Youtube, bazı içerikleri tamamen kaldırırken bazı içeriklerin de arama sonuçlarında gösterilmesini engelledi.

Sosyal medya devleri ile görüşeceğini açıklamıştı

İngiltere Kültür Bakanı Oliver Dowden, koronavirüs ile ilgili asılsız bilgileri içeren paylaşımların kaldırılması için Facebook, Twitter ve Youtube gibi platformlarla görüşeceğini açıklamıştı. Dowden'ın açıklamasının hemen ardından, yaptığı son politika değişiklikleri ile asılsız içeriklerin paylaşılmasını yasaklayan Youtube, koronavirüsün 5G ile yayıldığını iddia eden tüm içeriklerin de yayın politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırılmasına karar verdi.

"Asılsız bilgilere itibar etmeyin"

Öte yandan, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan uzmanlar koronavirüsün 5G ile yayıldığını iddia eden bilgilerin asılsız olduğunu, salgın ile ilgili asılsız bilgilere asla itibar etmemeleri ve sadece resmi açıklamaları takip etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

bu yuh tuhbeye ne oluyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23