• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

30 trilyon dolarlık 'iş'tah

Yeniakit Publisher
2019-11-28 10:49:00 - 2019-11-28 10:49:58
30 trilyon dolarlık 'iş'tah

Türkiye’nin dijital alanda öne çıkması gerektiğini belirten üreticiler ve ticaret erbablarından ülke olarak bu oyunun dışında kalmamalı, 30 trilyon dolarlık ekonomiden payımızı almalıyız” çağrısı geldi.

 Buğra Kardan 

MÜSİAD tarafından düzenlenen VİZYONER Zirvesi’nde (VİZYONER 19) dijital ekonomi masaya yatırıldı. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen zirvede büyük veri, nesnelerin interneti, yapay zekâ ve robotik teknolojiler ele alındı. ‘Dijital Gelecek’ temalı VİZYONER 19’da dikkat çeken açıklamalar ve uyarılarda bulunuldu. Bu açıklamalar ve uyarılardan öne çıkanlar şöyle:

Geçmişi iyi okuyalım

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, dijital dönüşümde geçmişi iyi okumak gerektiğinin altını çizdi. Kaan, “Bizi bekleyen yeni dünyadaki tehditleri, tekrarları, blokları ve olasılıkları iyi okumalıyız. Bu kez bambaşka bir dünya bizi bekliyor. ‘Geç kalan oyunun dışında kalır’ sözünü sıkça duyduk” dedi.

Karşımızda eski ve yaşlı bir dünya var” diyen Kaan, “Oysa bizler şimdi bu eski dünyanın yeni adetlerine uyumlu yepyeni algoritmalar kurmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Ama belirttiğim gibi bu algoritmalar hayatın her alanı için geçerli olacaktır. Akıllı evler, akıllı telefonlar, akıllı şehirler, akıllı firmalar, akıllı yazılımlar... Yani dediğinizi yapan; sadece kodu uygulayan değil; kendi kendine karar alabilen, algoritmalarını sizin verdiğiniz komutlar dışında da yeniden biçimlendirebilen, kısacası kendine yetebilen sistemler başladı” diye konuştu.

Aktif rol almak durumundayız

VİZYONER 19 İcra Kurulu Başkanı Muhammet Ali Özeken ise ‘Bilgi ve dijitalleşme çağı’ olarak adlandıran bu yeni dönemde Türkiye’nin aktif rol almasının, gelecekte güçlü bir şekilde var olabilmek adına önemli olduğunu söyledi. Özeken, “Türkiye doğru strateji ve yerinde hamlelerle bu defa geriden takip eden değil, yol açan ülke rolüne talip. Bunun için gereken güç, azim ve inanç bizde fazlasıyla var. Dünyanın imrendiği dinamik nüfusumuz ve iş yapabilme becerilerimizle bu konudaki iddiamızı çok çalışarak ortaya koyabiliriz. Bunun altyapısını da el ele vererek kurabiliriz. MÜSİAD, elbette ki bu süreçte aktif rol oynamaktadır” görüşünü dile getirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yatırım yapan kazanır

Dijital gelecek, artık yaşamakta olduğumuz bir gelecektir” diyen İTO Başkanı Şekib Avdagiç de konuşmasında şunları söyledi: “Dijital dönüşüm insan zihninin, üretim anlayışının, inovatif yaklaşımının dönüşmesiyle sağlanabilir. Biz ancak bu şekilde ekonomik kalkınmamızda bilgiyi, değişimin ve gelişimin öncüsü yapabiliriz. Dijital alanda başarılı olmak zorundayız. Artık veri analitiğinde üstün olan, yapay zekâ ve robotik alanda ileri gidebilen bu yönde büyük Ar-Ge çalışmaları ile yatırımlar yapan kazanacak. Dijital dönüşümün ekonomiye net faydası 30 trilyon dolar olacak. Türkiye, bunun dışında kalamaz. Buradan payını almalıdır.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23