Güvenlik güçleri PKK’lı teröristlere göz açtırmıyor. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 17, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2, Van’ın Özalp ilçesinde ise 1 terörist girdikleri çatışmada ölü olarak ele geçirildi. Özalp’ta teröristlere yardım ve yataklık yapan 27 kişi gözaltına alınırken 22 Temmuz’dan bu yana bin 461 PKK’lı öldürüldü.
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan geniş çaplı operasyonda 17 terörist, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde devriye görevi yürüten polis ekibine roketatar ve uzun namlulu silahlı saldırıda da 2 terörist öldürüldü. Van’ın Özalp ilçesinde ise 1 terörist ölü olarak ele geçirilirken, teröristlere destek veren 27 kişi de gözaltına alındı.
88 GÜNDE BİN 461 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ
Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin ülkenin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi, 22 Temmuz'dan bu yana bin 461 PKK'lı etkisiz hale getirildi.
KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.
Son 88 gündeki (7 Temmuz-2 Ekim) terör saldırılarında 140 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 36 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 457 kişi yaralandı. Çoğunluğu tırlardan oluşan 273 araç teröristlerce ateşe verildi. Bu süreçte yurt içindeki çatışmalarda çoğunluğu PKK'lı 201 terörist etkisiz hale getirildi, 27'si yaralı 119 terörist yakalandı.
Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 749 kişi gözaltına alındı, bunlardan 760'ı tutuklandı.
TSK’NIN HAVA OPERASYONLARI
Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 461 terörist etkisiz hale getirildi. Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.
SİLVAN’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde saat 07.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı, polis araçlarından yapılan anonslarla vatandaşlara duyuruldu. Sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan helikopter ve tank destekli operasyonda 17 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.
YARALI POLİS ŞEHİT DÜŞTÜ
Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 3 hafta önce terör örgütü PKK mensuplarının saldırısında yaralanan özel harekatçı polis memuru Yunus Emre Akbaş, Ankara'da tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesinde şehit oldu.
ÖZALP’DA 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Van'ın Özalp ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 1 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyon sırasında kolluk kuvvetlerine görevlerini yaptırmamak ve teröristlere canlı kalkan olmak için direnen gruptan, aralarında Özalp Belediye Başkanı H.B'nin de bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı.
İSTANBUL’A 44 KİŞİ GÖZALTINDA
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında Sultangazi, Bağcılar, Başakşehir ve Esenyurt'un da olduğu 28 ilçede 67 adrese özel harekat polisleri ve helikopter desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonda 44 kişi gözaltına alınırken, 3 tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 44 kişi arasında HDP'nin Beşiktaş, Şişli, Eyüp ve Beylikdüzü ilçe başkanları da bulunuyor.
ARA SOKAKLARA ÇARŞAF GERDİLER
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’nın sokak aralarına kazdığı hendekler, kurduğu barikatlarla ve pusu hazırlıklarıyla vatandaşın hayatını nasıl hiçe saydığı objektiflere yansıdı. Görüntülerde havadan bakıldığında kalkan balığı görünümündeki ilçenin labirenti andıran yapılaşma ile dar sokak ve caddelerinin teröristlerin kaçışını kolaylaştırdığı ortaya çıkıyor.
Güvenlik güçlerine saldırı düzenlerken, mühimmat taşırken, hendek ve barikat kurarken kamufle olmaya çalışan teröristlerin ara sokaklarda iki bina arasına çarşaf astığı, bazı binaların arasına da sokakları kapatacak şekilde branda yerleştirdiği dikkati çekerken, bu şekilde teröristler havadan görüntü alınmasına engel olmaya çalışıyor.