• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

100 milyar dolarlık ticaret hedefi için önemli hamle

Yeniakit Publisher
2019-09-08 10:17:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
100 milyar dolarlık ticaret hedefi için önemli hamle

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD’yle ticareti 100 milyar dolara çıkartmak adına ABD’li mevkidaşı Wilbur Ross’la görüştü.

Türkiye, ABD’yle ticaretini 100 milyar dolara çıkartmak için önemli çalışmalar yürütüyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu çerçevede ABD’li mevkidaşı Wilbur Ross’la sivil havacılık, otomotiv, mücevher, mobilya ve tekstil ihracatını arttırmak için atılacak adımları görüştü.

Pekcan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ross’la ABD’deki dağıtım kanallarına erişim konusuna değindik ve sektörler bazında firmalara yönelik programlar hazırlamak konusunda mutabık kaldık. Bu süreci en kısa sürede başlatacağız. Ayrıca ikili ticaretimiz önündeki bazı engel ve uygulamaların kaldırılması ile ilgili somut beklentilerimizi kendilerine ilettik. Sayın Ross, 10 Eylül’e kadar ülkemizde bulunarak özel sektörle temaslar gerçekleştirecek. Ziyaretin sonuçlarını salı günü Ankara’da yapacağımız görüşmede ele alacak ve yol haritasını netleştireceğiz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23